collage voorblad

collage voorblad

Volgers

Workshops ABC

zondag 2 november 2014

Twee nieuwe machines

Met het DHN weekend nu net een week geleden achter de rug wil ik toch nog een tweetal aankopen van mij laten zien.

Op de beurs was Magazijn Blijdorp natuurlijk weer vertegenwoordigd met leuke demonstraties. Oktober is voor mij altijd de maand om even er rond te snuffelen op zoek naar een nieuwe machine die ik om mijn verjaardagslijstje kan zetten.

Manlief kijkt dan over de schouders mee en bekijkt wat ik zoal leuk vind. Nou ik word vooral gelukkig van de beursaanbieding die Magazijn Blijdorp op een beurs heeft, het scheelt toch altijd weer een paar tientjes.....

Dit jaar werd het wel lastig, want voor de webwinkel wordt het hoog nodig tijd dat ik mijn apparatuur uitbreid met een schotelschuurmachine, maar om echt weer eens wat nieuws te proberen zou mijn voorkeur uitgaan naar het houten draaibankje. Een demonstratie gevraagd van de draaibank en ik mocht het zelf ook even proberen. Niet zo moeilijk eigenlijk. Wel heel veel oefenen! Ook bekeek ik het soldeerboutje van Proxxon, maar deze gaf niet veel meer extra's in vergelijking met het apparaat wat ik nu heb, dus die viel voor nu af.

Gelukkig krijg je wel even rustig de gelegenheid er over na te denken, want de beursaanbieding loopt tot zondagavond (van het beursweekend) 24.00 uur. Bestellen kan via de site.
Uiteindelijk besloten om voor de webwinkel gewoon de schotelmachine aan te schaffen. Voor de snelheid van het schuren van houten kistjes is dit echt wel noodzakelijk.... Dus deze in elk geval besteld.


En ja, dan heb ik toch dat verlanglijstje nog. En dan is de keus dus snel gemaakt. De beursaanbieding was de machine in combinatie met een 5 delige houtbeitelset.

Van de week kwam het pakket binnen. Erg blij ermee. Ik denk alleen niet dat ik in tegenstelling tot vorige jaren het apparaat tot aan mijn verjaardag in de verpakking laat zitten, ik ga lekker eerder oefenen. Ik ga binnenkort een weekje op vakantie, en deze gaat denk ik gewoon maar mee.....

5 opmerkingen:

Paula zei

Gaaf, een draaibankje!!
Ik heb al veel erop gemaakt en het is heel leuk om te doen.
Tip: neem zacht rondhout, zoals grenen. Dat draait veel prettiger dan bezemsteel of rondhout voor bv. gordijntjes (gaat een beetje hakken is en is redelijk hard.)

Veel plezier ermee!

Groeten van Paula

Thea van Hasselt zei

Paula, dank je voor de tip!

Marijke zei

O wat leuk een draaibankje, zou het graag ook eens proberen.
groetjes van Marijke

Thea van Hasselt zei

Marijke, je kunt voor een demonstratie op de beurs langs gaan, maar maak ook gerust een afspraak bij mij om het een keer te proberen!

Groet, Thea

Jolinda Koek zei

Wauw, kan ikbmijn trapspijlen voortaan bij jou bestellen....
Leuk hoor, en nu maar veel oefenen!