collage voorblad

collage voorblad

Volgers

Workshops ABC

woensdag 5 november 2014

Slaapkamer Franse Lerares

In voorbereiding op ons jaarlijkse Poppenhuisweekend ben ik me aan het voorbereiden op de workshop die ik ga geven, het Franse bed. Een leuk soldeerwerkje, alle spulletjes liggen klaar.

Maar wat heb ik in de loop van de jaren nu eigenlijk al verzameld voor deze kamer. Ik ben even in mijn fotoalbum gedoken en heb een leuke collage gemaakt, kleine accessoires niet meegerekend, want die liggen overal en nergens bewaard.


Ik heb de belangrijkste onderdelen kunnen vinden om de sfeer vast te kunnen leggen. Een leuke ontwikkeling hierin is dat ik standaard begonnen ben met  een set meubels, maar omdat ik het toch wat meer brocant wil inrichten zijn er inmiddels een aantal pakketjes vervangen, als het bureau en nu dus ook het bed. De spulletjes die in deze kamer overblijven kunnen wel weer een plekje krijgen in andere kamers.

De Franse lerares heeft in de kostschool een zit/slaapkamer. Heeft een schrijfhoekje, toiletmeubel, en een hoekje om haar hobby uit te kunne oefenen, nl schilderen. Ook wil ik nog een bankje toevoegen, waar de geborduurde kussentjes mooi op terugkomen, maar ik wil eerst even kijken hoe de meubels in de ruimte uitkomen.

Daarom nu wel fijn om as. weekend met het Franse bed te gaan beginnen, het is best een groot log meubel, welke zeer bepalend in de kamer aanwezig kan zijn. Als deze staat, ga ik verder kijken naar meubels in deze kamer.

5 opmerkingen:

Jolinda Koek zei

Ik neem komend weekend het boek wel mee, kun je nog meer ideetjes ( voor een bank?) Opdoen....

Sonja zei

Hoi Thea,

veel plezier op de miniweekend!
gr
Sonja

Helma zei

Ik heb er zin in. ! ook ik neem nijn boek mee van lea.

Roelie zei

Veel plezier komend weekend!

Groetjes, Roelie

Rya, Rotterdam zei


Veel plezier komend week-end. Zet 'm op en maak er wat moois van. De kostschool neemt steeds meer vorm aan, leuk hoor!!
Groet, Rya