woensdag 19 december 2018

dag 19 - Houten Puzzel


De productie van houten legpuzzels voor peuters is enorm groot. Behalve dat het de motoriek van het kind stimuleert krijgt het kind ook meer ruimtelijk inzicht. In de beginfase dat het puzzelen lijkt te lukken, gaat het vooral om de vormen en niet het plaatje wat aan elkaar gepast moet worden. Deze herkenning is pas in een latere fase.

Houten legpuzzels zijn compact en kunnen gemakkelijk gestapeld in de kast blijven liggen, dus dat is ook wat je vaak bij gezinnen met kinderen ziet, een stapeltje legpuzzels in de boekenkast, altijd gemakkelijk om er even bij te pakken.

Dus in onze kast vond ik er ook wel één thuis horen. Je hoeft het je vandaag niet heel erg moeilijk te maken, want je mag met een vaste print en 1 laag hout werken. In de workshopbeschrijving staat hoe het in elkaar gezet moet worden.


Wil je liever toch alle stukjes apart uitzagen, dan is dit mogelijk. Neem in dat geval een dun (hand)figuurzaagje,  2 plankjes, 1 voor het uitzagen van de figuurtjes en 1 plankje voor de bodem. De buitenvorm en bodem kun je aan elkaar lijmen, de losse stukjes voorzie je na de print ook nog van een rood dopje en als alles goed droog is, kun je de stukjes 1 voor 1 in de puzzel leggen.


******************************

Heb je vragen? Mail gerust!


Thea
_________________________________________

Mocht je interesse hebben in dit workshoppakketje 
of heb je de materialen niet op voorraad?

Je kunt het pakketje tot 1 jan. 2019 bestellen via 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten