maandag 16 november 2020

Thea's Adventskalender 2020

Welkom in de werkkamer van Santa! 

Hier mag Noëlle dit jaar de versieringen voor de Grote Kerstboom maken.


Santa heeft afgelopen maand de werkkamer opnieuw ingericht met moderne meubels, welke een 'industriële look' hebben. Santa wilde zelf eens wat anders dan rood en groen, dus zijn de metalen 'buizen' zwart gebleven. Mocht je zelf met deze meubels aan de slag gaan, dan kun je ze natuurlijk je eigen kleur geven. De statafel is speciaal op de lengte van Santa gemaakt, want altijd maar in een stoel zitten is na al die jaren niet zo goed meer voor zijn rug. Op advies van de Fysio-Elf heeft hij daarom voor een sta-tafel gekozen.

Noëlle mag dit jaar de kamer nog even gebruiken, zodat zij in alle rust haar voorbereidingen voor de versiering van de Kerstboom kan doen.

Noëlle moet alleen nog wel een opstapkrukje bij de tafel zetten, want zij is te klein om bij het werkblad te kunnen. Maar natuurlijk kan ze tijdens het handwerken en andere knutselwerkjes gewoon lekker op de kruk gaan zitten. 

Maar voordat we de boom gaan versieren zorgen we er eerst voor dat de kamer ingericht is met alle meubeltjes en accessoires, zodat Noëlle daarna overzichtelijk aan het werk kan gaan. 

De boom is versierd met verschillende leuke hangers. 

Deze zijn gebreid, gemaakt van papier, genaaid, gehaakt, geverfd of van fimoklei gemaakt. En natuurlijk mogen de zelfgemaakte kerstballen en slingers natuurlijk ook niet ontbreken. Om straks de Kerstboomversieringen naar de Speelgoedfabriek te kunnen vervoeren, heeft Noëlle ook dozen gemaakt om de versieringen in op te bergen. Van elke versiering heeft ze 1 exemplaar in de boom gehangen. De kralenslinger heeft ze nog even in de doos laten liggen. 

*****

Thea's Adventskalender wordt dit jaar alweer voor de 7e keer georganiseerd. 

Hier op mijn blog zal elke dag een foto geplaatst worden over de vorderingen van het project, met als resultaat dat op 24 december de Kerstster op de Kersboom geplaatst kan worden.

*****

Mocht je het leuk vinden om mee te doen, geef je dan snel op! We starten net als voorgaande edities op 1 december a.s. Het is mogelijk om via een online deelname (elke dag een mail) of met een boekje mee te doen.

Vind je het daarbij ook gemakkelijk om alle materialen op voorraad te hebben liggen, kies dan ook vooraf voor het samengestelde materiaalpakket. 

Noëlle, de Kerst-elf en de Kerstboom kun je apart van het materiaalpakket bestellen. 

De inschrijving van dit project vindt plaats via mijn Projectwinkel. 


Vanaf 1 december a.s. worden de dag-workshops (incl. beschrijving) 

ook aangeboden via de webwinkel van Minidoor

www.minidoor.nl  

3 opmerkingen: