collage voorblad

collage voorblad

dinsdag 15 januari 2019

Kastelenroute op schaal


Tijdens onze vakantie in Luxemburg zijn we een dag naar Clervaux geweest.


______________________________________

Wat we niet wisten was dat er in het kasteel een tentoonstelling was met diverse schaalmodellen van de impossante kastelen, welke in Luxemburg en omgeving in de loop der eeuwen gebouwd zijn.

Je zult begrijpen dat ik - samen met mijn vriendin Jolinda - een geweldige dag beleefd hebben om al deze mooie "mini"-bouwwerken te mogen bewonderen. Het hoogtepunt van de tentoonstelling zit aan het eind. Hier staat een miniatuurbouwwerk van het kasteel van Clervaux. Het geeft een scene weer uit de 2e Wereldoorlog, toen het kasteel in gebruik genomen was door de Duitsers. Vanuit hier werd o.a. het Ardennen-offensief door de Duitsers gecoördineerd.
Dit laatste miniatuurwerk laat de bezoeker ook in de verschillende kamers kijken, welke tot in detail zijn uitgewerkt.  Echt een aanrader.


Toen ik van de week mijn foto-album van deze vakantie aan het maken was, besefte ik dat ik deze foto's nog helemaal niet hier op mijn blog gedeeld heb, dus bij deze......______________________________________


1 opmerking:

Arlette van Aartsen zei

Wat leuk dat jullie toevallig tegen dat museum aan liepen. Het ziet er erg indrukwekkend uit, leuk om de foto's te bekijken.