collage voorblad

collage voorblad

Volgers

Workshops ABC

dinsdag 24 maart 2015

DHN show in Ulft - maart 2015

Het beursweekend is weer voorbij, spullen zijn opgeruimd en grotendeels geteld. Tijd om even stil te staan bij het gezellige weekend op deze nieuwe TOP locatie.

Zoals al eerder op mijn blog van de afgelopen 2 weken te lezen was, is de DRU fabriek een cultuur historische locatie, welke op de wereld erfgoedlijst staat. Een hele mooie locatie voor een poppenhuis en miniaturenbeurs omdat veel miniaturisten met het verleden bezig zijn in hun huizen. En deze fabriek is door de jaren heen ook gegroeid en groot geworden, eerst alleen met een ijzergieterij, maar later ook met pannen, badkuipen en haarden. In de fabriek zijn nog verschillende items uit het verleden terug te zien, zoals oude badkuipen, haarden en een vitrine met de wel bekende DRU pannen.

Ik had natuurlijk ook beschreven dat ik het thema van deze fabriek terug wilde laten komen in de beurstafel. Inmiddels zijn er al wat foto's verspreid via blogspot en social media, en heb ik al veel reacties gehad. Het thema is geloof ik wel geslaagd.
Voor degene die het tot nu toe gemist hebben, ik heb een 9 delige pannenset en een wasteil van DRU geregeld en deze als display's voor mijn miniaturen gebruikt.
Omdat de deksels rond lopen was het niet mogelijk om de deksels op de kop op de pan te leggen, maar staan ze her en der verspreid naast de pannen. Op de pannen heb ik houten schrijven gemaakt, waar de miniaturen recht opgezet konden worden.


Even een kleine moment rondom het zoeken naar DRU pannen wil ik graag met jullie delen. Via marktplaats is er veel te vinden, en ik heb ook op veel advertenties gereageerd. Ik was duidelijk op zoek naar oranje pannen en attributen, omdat dit het best bij mijn stelling past, maar ik zag toen 2 hele leuke kleine Mimosa pannetjes langskomen. Echte schatjes, daarbij stond vermeld dat de mevrouw in kwestie de pannetjes van haar moeder te koop aanbood omdat ze kleiner moest gaan wonen. Dit ging me erg aan het hart en omdat het pannetje mogelijk leuk zou staan bij een naaihoekje heb ik op de advertentie gereageerd. De mevrouw helemaal blij, iemand had belangstelling voor haar pannetjes, hoefde ze ze niet weg te gooien. Wel merkte ze op: "Er is wel veel mee gekookt hoor, maar ze zijn nog steeds goed te gebruiken.". Ik vertelde haar dat ik er een andere bestemming voor zou hebben, en ik het uit zou leggen als ik de pannetjes op zou komen halen. Het kwam tot een overeenkomst en ik vertrok een paar weken later naar Vlissingen om de pannetjes op te halen. Ze was ontroerd dat haar moeders pannetjes gebruikt zouden gaan worden tijdens de DHN show in de DRU fabriek. Het verdriet om het afstand te moeten doen van de pannetjes is ruimschoots gecompenseerd, of ik nog een foto wilde opsturen. Dat is inmiddels gedaan, dat zult u begrijpen.Maar nu weer verder met de beurstafel...

De pannen zijn er, de plankjes gezaagd, hoekstellages gemaakt en in de verf gezet, voorraad op peil gebracht, en op de bestellingen welke donderdag en vrijdag nog binnen kwamen in de auto gezet  voor verwerking op de kraam. Vrijdag rond 1 uur richting Ulft gereden voor het opbouwen. De auto zat helemaal volgeladen, mede omdat er ook logeerspullen mee moesten, want we zouden het weekend overnachten in Landal Stroombroek in Braamt. Gelukkig had Jolinda aangeboden de boodschappen voor het weekend te doen, dus behalve een koelbox en 2 reistassen kon de ruimte in de auto volledig verder benut worden met de miniatuurvoorraad.

In de SSP hal aangekomen even rustig alles bekeken en langzaam op gaan bouwen. Krin en Marie Louise kwamen na hun workshopdag ook nog wat spulletjes brengen en hielpen mee hun kastje op te bouwen, dat scheelde mij weer. Echter nog niet helemaal klaar toch om 17.00 uur moeten stoppen om vervolgens een gezellige avond met kampvuur te hebben. Hugo, Jolinda en Lucas kwamen tegen 7 uur aan, bedden opgemaakt en gezellig bijgekletst.


Volgende ochtend gingen Jollinda en ik vroeg uit de veren om verder op te kunnen bouwen. De mannen kwamen wat later, maar zij hadden naast het rustig opstarten ook even de tijd genomen voor het smeren van de broodjes. Lief he! Om 11 uur was de stand klaar en was er nog tijd om wat foto's te maken van de mannen achter de tafel en de verschillende display's.
Ik zocht voor de beurs open ging Leo nog even op, want hij zou mijn nieuwste beursartikel compleet maken met handgeblazen melkflessen. Samen met het metalen flessenmandje is dit een nieuw item op mijn beurstafel en ook verkrijgbaar via de webwinkel.


We hebben met elkaar een gezellige dag gehad, veel mensen gezien en gesproken, en weer veel mensen blij kunnen maken met mijn artikelen. Ik heb zelf even kort over de beurs kunnen lopen, en vooral even met andere standhouders staan praten. Ik had zelf niets nodig, dus hoefde ook niet specifiek op zoek te gaan naar iets.
Voor ons PPH weekend in november heb ik samen met Jolinda een paar kastjes en stoeltjes gekocht, welke we in een workshop voor dat weekend gaan verwerken. En vooral even bij een paar mooie miniaturen staan kijken.

Om 17.00 uur nog naar de openingsborrel voor standhouders geweest, ook erg gezellig en hierna het huisje weer met elkaar opgezocht voor een gezellig hapje eten en drinken en samen zijn.

De bedden sliepen erg lekker, dus het kostte de zondagmorgen even wat energie om weer fit op te staan, mede omdat de beurs nu een uur eerder open zou gaan. Maar ook vandaag weer met frisse moed naar Ulft vertrokken en weer een gezellige beursdag meegemaakt. Beide dagen kwam ook gezellig de zon nog even door het dak schijnen. Ik kocht nog een leuk vitrinekastje en ook een paar karrewielen voor bij mijn kippenkar op de beurstafel. Ook nog een paar leuke koperkleurige ornamentjes voor het servies maken met fimo wat mee op te fleuren.

 

In de middag vertrokken Hugo, Jolinda en Lucas weer richting Vlissingen, welke met nog 2½ uur rijden toch ook weer een beetje op tijd thuis wilden zijn.
Om 16.00 uur konden we weer afbreken en rond 18.00 uur reed ik terug naar het Landal park om samen met Rob nog even van een gezellig weekend na te genieten, waarop we gisteren rustig terug richting Den Haag zijn gereden. Ik gaf al aan dat alles inmiddels thuis weer een beetje opgeruimd is, dus langzaam ga ik maar weer over de volgende beurs na denken: Zondag 19 april - Spijkenisse.

8 opmerkingen:

marijna zei

Wat een origineel idee van je om DRU pannen te gebruiken. en een ontroerend verhaal over de pannen van iemands moeder. Heel erg leuk.

Anja's Handwerkatelier zei

Hallo Thea,

Wat een ontzettend leuk verslag heb je geschreven. Ik heb je kraam mogen aanschouwen en wat stond het leuk die gevulde pannen. Echt super idee van je.

groetjes en tot ziens de 19de in Spijkenisse, dat is een veel kleinere beurs maar zeker gezellig.

Anja

Chris zei

Wat een leuk verslag weer en fijn dat je die mevrouw's pannetjes zo'n mooie bestemming hebt kunnen geven.

Jolinda Koek zei

Ooo, ik wil weer terug!
Leuk verslag, Thea, heb het allemaal weer even opnieuw beleefd, wat was het een leuk weekend he?

Thea van Hasselt zei

Zeker Jolinda, en in oktober mogen we weer!

thea zei

Hallo Thea, wat een leuk en gezellig verslag. Je beschrijvingen van te voren en vooral de pannen heel leuk.
Fijn dat de beurs goed bevallen is.

Groetjes Thea

Minimax-ww zei

Thea wat ontzettend leuk en die pannen... ik heb er diverse spullen van en zelfs een broodtrommel in de aanbieding
Wat fijn dat het zo goed bevallen is en je was natuurlijk wel een blikvanger met je pannen.

super leuk verslag.
groetjes Willy

Rya, Rotterdam zei

Lieve Thea, wat heb je toch een ongelofelijk creatieve ziel. Die oranje pannen.... schitterend!!!
Mijn Moeder had zo'n pan; héél groot, zeker 2 keer zo groot als ONZE grote soeppannen. Ze kookte er bruine bonen in, soepen, stamppotten... en hup zo de pan op tafel. Wij waren met vijf kinderen, en dat span kon eten hoor.
Door jou blog kwamen die herinneringen bij mij boven en dat is toch verd.... leuk!!! (op mijn ouwe dag).
Je gaat naar Spijkcity.... ik denk dat ik daar ook heenga. Leuk, zie ik je weer. En dat doet mijn oude hartje goed!
Groet,
Rya