collage voorblad

collage voorblad

Volgers

Workshops ABC

maandag 20 december 2010

Kerstmarkt in Valkenburg

Afgelopen weekend ben ik met mijn zussen naar de Kerstmarkt in Valkenburg geweest. Het weer was dramatisch op de heen en terugweg en de sneeuw zorgde in Valkenburg er ook voor dat je in de straten liep te glibberen.
De 2 kerstmarkten waren in de grotten, dus hier was het overdekt, behaaglijk en erg gezellig. We begonnen in de middag in de Fluweelgrot. Deze vonden we alle vier erg mooi. Er waren mooie taferelen gebouwd in nissen. Twee uur hebben we hier gezellig rondgesnuffeld, chocolademelk met warme appeltaart gegeten en na afloop met het busje teruggebracht naar het bungalowpark waar we verbleven.
 
 
Na de avondmaaltijd wilden we nog terug naar Valkenburg voor de Parade, maar deze was afgelast door de gladheid op de klinkers in het wandelgebied. Hierop met elkaar de 2e kerstmarkt in de Gemeentegrot bezocht. Ook deze was gezellig, maar inmiddels veel minder druk, konden overal makkelijk langs, maar mistte hier wel wat meer sfeer in vergelijking met de Fluweelgrot. Ook hier hebben we nog wat leuke spulletjes kunnen kopen.
Bepakt en bezakt de Cauberg beklommen en in het huisje eerst weer opgewarmd, voor we ons bedje weer opzochten.
 
Op zondag niet veel meer gedaan. Door de hevige sneeuwval wilden we toch al bijtijds de terugreis gaan aanvangen, om als het even kon voor het donker thuis te zijn. Ik ben voor mijn gevoel echt letterlijk voor de sneeuwbuien uitgereden, want eenmaal thuis rond 15.00 uur bleek het in Zuid-Nederland al weer hevig te sneeuwen.
 
Een zeer geslaagd weekend met leuke knutsel aanwinsten, zoals bovenstaande foto laat zien.

Geen opmerkingen: