vrijdag 21 augustus 2020

Het "Rijp"- rek


Als de kazen uit het pekel-bad komen dan worden ze voorzien van een luchtdoorlatend coatinglaagje. Hierdoor zullen er minder snel bacteriën op de korst gaan vormen. 

En dan gaan ze op de plank. Afhankelijk van wat voor soort kaas je wilt hebben blijven ze kort of lang liggen. Daarbij is het belangrijk om elke dag de kaas een keer te draaien. 

In deze laatste week gaan we opnieuw kazen maken. De kazen moeten zodanig gemaakt worden dat ze op het 'rijp'-rek gelegd kunnen worden. De ene kaas ligt er net een dag, de andere kan er al bijna 2 maanden liggen. 

Bron: Wikipedia


Door de verschillende lig-tijden zie je ook kleurverschil ontstaan tussen de verschillende kazen. Misschien leuk om hier in je miniatuurwerk ook rekening mee te houden. Door de kleuren geel wat met elkaar te gaan mixen krijg je allerlei leuke variaties. 

Hieronder heb ik 2 verschillende bewerkingen geplaatst....



~~~~~~~~~~~~~~~~~~






~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ik wens jullie deze laatste week veel succes toe!

Groetjes,

©Thea

Geen opmerkingen:

Een reactie posten