woensdag 4 november 2015

Poppenhuisweekend 2015

As. vrijdag is ons jaarlijkse Poppenhuisweekend.

 
Samen met mijn zus Helma, vriendin Jolinda en haar zus Irna gaan we naar een huisje om samen gezellig te knutselen.

Net als vorig jaar gaan we gezamenlijk aan een project werken. Iedereen zal alleen zijn eigen invulling er aan geven, dus straks staan er 4 verschillende tafereeltjes klaar om te bewonderen.
Ik ben weer erg benieuwd wat het weekend gaat brengen, en zo 2 dagen voor die tijd wordt het tijd om de spulletjes in te gaan pakken.

Voor het project heb ik een lantaarn gekocht. Hier haal ik 2 glazen platen uit en zal deze vervangen door houtenpanelen. Deze moet ik alvast thuis even voorzagen, want ik ga natuurlijk niet al mijn machines meenemen.


De vloer wordt van blauw vinyl met houtstructuur. Ook dit vandaag maar even van de rol afsnijden. Waarom blauw zal je misschien zeggen. Het antwoord ligt heel simpel in de keuze van het behang. Op de beurs van 's Hertogenbosch zag ik bij een Engelse stand een heel lief behangetje liggen met blauwe bloempjes.
Wetend dat Jolinda en Helma wat meer op de brocante en klassieke lijn ga zitten, wil ik een wat verfrissend tafereeltje bouwen, een kleur die ik in een huis voor een hele kamer niet zal gebruiken, maar voor een klein tafereeltje wel leuk kan zijn.
Afgelopen weekend op de beurs in Ulft heb ik veel stofjes bekeken (en helaas natuurlijk ook weer allemaal gekocht), dus het zal wel goed komen wat betreft de blauwe aankleding.

Begin van het jaar hebben we op de beurs in Ulft 2 basismeubels gekocht, voor iedereen hetzelfde. Een kast en een stoel, dus deze zitten inmiddels ook in de doos om mee te nemen....
Aan Kitty hebben we gevraagd of ze haar creativiteit met de Cameo voor ons wilde gebruiken en zij heeft voor iedereen een leuk workshoppakketje in elkaar gezet....
Afgelopen maand heb ik een bijpassende "give away" gemaakt...
Voor een aantal modellen planten zijn een aantal oude DHN's door Helma uit het stof gehaald, materialen bij elkaar gezocht en bij Marjo wat tips weggehaald t.a.v. de kneepjes van het vak i.v.m.  het maken van planten en bloemen....

Dus..... dat weekend van ons zal best wel gaan lukken.

1 opmerking:

Jolinda Koek zei

Ik heb inmiddels alle knutselspullen bij elkaar gezocht, ga weer bepakt en bezakt op stap, maar dat ben ik gewend van mezelf....

Ik heb er heel veel zin in, nu nog even een ws uit typen.

Tot morgen!