collage voorblad

collage voorblad

Volgers

Workshops ABC

maandag 9 november 2015

Helaas de laatste dag alweer!

Bah, je kijkt er een heel jaar naar uit, met elkaar ben je volop bezig met de voorbereiding, dan is het eindelijk zover en voor je het weet is het zondagavond half 12 en zit ik in ons huisje het laatste blog over het weekend te schrijven.

Irna en Jolinda zijn vanmiddag rond half 4 naar huis gegaan en Helma is richting bed vertrokken. Ik heb vanavond de laatste knutsel voor dit weekend afgemaakt, de rest moet thuis gemaakt worden...

Maar eerst hoe de dag begon...
Na het ochtendgebeuren als douche en ontbijt enzo, zat ik om 11 uur al weer aan de knutseltafel. Vandaag wilde ik het stoeltje afmaken. Ik had wat hulp gekregen bij de keuze van het lapje, dus snel aan de slag. Zitje gemaakt en ook de 2 lapjes over de leuningen. En toen maar weer eens passen in het tafereelje, maar ik vond het niet leuk staan. Ja... wat moet je dan....

Ik heb besloten om met een ander lapje opnieuw te beginnen, en dan met beide varianten op het stoeltje in het tafereel te kijken welke het beste zou passen. Dus zo gedaan....niet helemaal natuurlijk, want je bent zo weer een uurtje of anderhalf zoet met naald en draad (en Jolinda....zo nu en dan ook een drupje Tacky Glue).

Nadat Jolinda en Irna wegwaren was ik nog bezig met de rugkussen, en nadat ook het picotrandje erop zat kon ik tevreden zijn. Dit is m geworden.....


Vanavond na het eten wilde ik toch ook nog een begin maken met één van de planten. De Hortensia zou ik niet afkrijgen, dus met een palm begonnen. Schilderstape geverfd en hierna de takken getekend en uitgeknipt. Helma ging ook aan de slag, maar al snel gaf ze aan dat de energie op was, dus hierna het tempo op een lager pitje gezet en nog gezellig met elkaar zitten kletsen.

Maar nadat Helma naar bed was gegaan kon ik het niet later om de plant af te maken. Thuis moet ik alleen nog even lak eroverheen spuiten.


Morgenochtend vroeg op... Het huisje weer verbouwen naar de oorspronkelijke staat en dan weer richting huis, maar we hebben al weer een weekend voor volgend jaar gereserveerd  en ook besproken wat we gaan maken....Dus gelukkig weer een jaar om naar ons volgende PPH weekend uit te kijken.

Bedankt Helma, Jolinda en Irna voor dit gezellige weekend.

6 opmerkingen:

Jolinda Koek zei

Ik word er stil van, wat mooi!

marijna zei

Leuk zo'n weekend. Jammer dat die dagen zo snel voorbij gaan. Leuke kastje worden het.

Paula zei

Wat leuk dat jullie dit ieder jaar doen.... ik volg het ieder jaar en ook deze keer is het weer erg mooi wat jullie hebben gemaakt.
op naar volgend jaar, maar nu eerst....... volgende week!
Groeten van Paula

Helma zei

Je tafereeltje is helemaal opgefleurd door de palm en ik maar denken dat het niks werd zondagavond met het maken van de palm.zo zie je maar.....

Groetjes Helma

Irna Rijk de Jager zei

dat is echt leuk geworden.....je loopt nu echt voor.

Rya, Rotterdam zei

Wat een gezellige feuilleton met foto's van jullie "Creëer-weekend". Ik heb het met veel plezier gelezen en bekeken. Eén en ander is heel leuk geworden.
Tegen Paula heb ik ook al eens gezegd: waarom praten wij altijd over "knutselen"? Doet een schilder die een portret, of een beeldhouwer die een beeld gaat maken, dat ook?? "Ik ga even een standbeeld knutselen"! Wat doen wij minder dan creëren??
Ik wil het woord knutselen niet meer horen zien of ruiken!! Ik heb gezegd!!!!
Dag Meis.