collage voorblad

collage voorblad

zondag 27 juli 2014

Vakantie Zuid Limburg - Deel 4

De temperatuur op de camping daalde verder, en het bleef maar regenen. We spraken samen af dat we pas aan het eind van de middag de kachel aan gingen zetten, dus eerst maar eens op zoek of we ergens nog iets onder dak konden vinden om een bezoekje aan te brengen.
Wel zo lekker, want om nu de hele dag in de caravan te blijven zitten vonden we ook niet alles.

Bij het lezen van het regionale vakantie krantje kwamen we uit bij de glasblazer Gerardo Cardinale in Vaals. Benieuwd wat hij zoal maakte zijn we bij m op bezoek gegaan in zijn atelier.

Hij geeft elk heel uur een demonstratie, dus zochten we in zijn atelier een lekker plekje om de demonstratie goed te kunnen zien. Een lekkere warme ruimte met een oven van 1000 graden, erg welkom op dat moment! Buiten was het maar 13 graden.....
Aan de hand van voorbeelden nam Gerardo ons mee in de glasblaastechniek, een hele interessante demonstratie.

 
Na afloop nog even door de winkel gelopen, waar schitterende glazen voorwerpen stonden. Uiteindelijk is mijn keus gevallen op een klein glazen beschermengeltje. Bij het schrijven van dit bericht zie ik dat ik hier nog helemaal geen foto van gemaakt heb, dus deze volgt later.

2 opmerkingen:

Krin zei

Leuk om al je blogjes nu met foto's te zien.
Wat een vak he, dat glasblazen. Een van de dingen die op mijn bucket list staat. Eens zou ik dit wel eens willen proberen. De beste man heeft niet een mooi mini flesje voor je geblazen?

Thea van Hasselt zei

nee helaas Krin, hij had het niet zo op mini!
Thea