collage voorblad

collage voorblad

dinsdag 8 juli 2014

Vakantie Zuid- Limburg - deel 2

Ter inspiratie!

Afgelopen zondag gingen we s avonds een hapje eten in Herberg de Smidse in Epen.
Een aantal jaren geleden waren we hier tijdens een wandeltocht al eens langs gelopen, maar het terras zat toen zo vol dat we door zijn gegaan. Maar het adresje stond nog steeds in ons geheugen gegrift om nog eens op een rustiger moment te gaan bezoeken.


Het regende bij aankomst en het terras was leeg. Op de deur van de herberg stond vermeld dat een wandelaar met vieze wandelschoenen ook van harte welkom was, maar wij waren met de auto, dus voor ons gelde dit niet, maar toch leuk om op deze manier de gastvrijheid te voelen.
Binnen gekomen kon je kiezen uit een linker deur waarop Hotel stond en een rechterdeur Herberg. Wij de Herberg in.

Wat een ongelofelijk leuk ingerichte woonkamer met een stuk of 15 tafeltjes, geheel in 60 jarigen stijl, met geknoopte tapijtjes op tafel.

Bruine plavuizen op de vloer en oh, dat mooie ouderwetse behang, wat gelijk een warm gevoel gaf, vergelijkend met hoe het vroeger bij ons thuis er uit zag. De menukaart bestond uit zoveel mogelijk streekproducten en ook werden  oma's recepten op de menukaart teruggevonden.
 


In de ruimte stonden nog een mooie kachel, wastafelkastje en oud fornuis, geheel volgezet met antieke spulletjes en emaille keukenartikelen, ik moest gelijk aan de workshoppakketjes van Kitty denken, genoeg om na te maken.

En we hebben heerlijk gegeten! 
 

1 opmerking:

Hugo Koek zei

Daar wil ik ook wel es naartoe.
Jullie hebben toch de laptop bij je, of heb ik dat verkeerd gezien?