maandag 6 mei 2013

Voorjaar in de tuin, nu minder miniaturen helaas!

De laatste 14 dagen heb ik minder berichten geplaatst. Naast drukke werkzaamheden op het werk vooral ook veel bezig geweest in de tuin. Deze wilde ik toch wel graag weer netjes hebben nu het zonnetje elke dag er door heen komt en ook voor mooie blauwe luchten zorgt.

Samen met echtgenoot, zoon, dochter en onder toeziend oog van Flapoor, ons konijn, hebben we troep geruimd, grof vuil stort bezocht, lekker gewinkeld bij de Intratuin en weer leuke nieuwe spulletjes en plantjes gekocht! Maar het mooste is toch wel als de plantjes van vorig jaar gewoon weer uitkomen en in bloei staan, zie vooral mijn bloesembomen, prachtig!


Maar door al deze bezigheden minder aan het miniaturen geweest, ik heb wel een paar projectjes op tafel liggen, ik laat jullie even mee kijken. Deze ornamentjes en fotolijstje heb ik van zelfdrogende boetseerklei gemaakt, binnenkort ook op voorraad in mijn webwinkel leverbaar. Ook erg leuk om te maken en wat een mooie details zitten er in verwerkt he!

Met Koningsdag nog even een uurtje tijd gevonden om de vrijmarkt in de wijk te bezoeken, met een kleine hoeveelheid aan spulletjes als buit teruggekeerd. Ik vond diverse kraaltjes en een houten ezel voor op mijn beurstafel, altijd handig.

Tijdens één van mijn sporadische knutselavonden heb ik onderstaande theedoeken van "Weleda" en 2 mandjes in elkaar kunnen zetten. Het ene mandje is van henneptouw gemaakt, de andere is van pitriet, smal maatje....


En tijdens onze knutselavonden bij Willy en Willem kom ik er toch steeds weer achter dat mijn voorraad beits niet optimaal is. Vorig jaar 43 potjes verf kunnen kopen, maar met beits kwam ik tot nu toe niet verder tot 3 soorten (en ook nog 2 op terpentine basis, jakkie). Daarom afgelopen weekend mijn voorraad uitgebreid om op deze manier een paar mooie meubelstukken in elkaar te kunnen zetten. Voor het beste resultaat even een middagje op een zijspoor gezeten. Ik heb namelijk een stalenkaart gemaakt (1:1 hoor), al zou een 1:12 of 1:24 variant misschien ook wel leuk zijn.


Er liggen gelukkig nog een paar projectjes, maar die zijn weer voor het volgende verslag!

4 opmerkingen:

Jolinda Koek zei

Ik vond het al zo stil op fb en op je eigen blog. Maar tuinieren is ook leuk, je bloesems zijn mooi!
Hoe heb je die ornamenten gemaakt, die komen ook altijd wel van pas, he?

Krin zei

Heerlijk is dat, weer in de tuin werken.
Hoe groot zijn de fotolijstjes Thea?
Ook ben ik benieuwd naar de uitbreiding van je beits soorten.
Welk merk heb je gekocht?

groetjes, Krin

Helma zei

Je tuintje ziet er gezellig uit en ja ik ben ook wel nieuwsgierig naar de beitssoorten...kan uit de nummers niet veel halen.

Thea zei

Fotolijsten zal ik opmeten. Deze niet geschikt voor 1:12 Krin. Ik ga binnenkort ook met de kleinere variant aan de slag, dus houdt mijn blog in de gaten zou ik zeggen.

De beits is van Cetabever - binnenbeits

E020 ebbenhout op Terpentinebasis
K0135 kersenhout op waterbasis
M0145 mahonie op waterbasis
DE0109 donkereiken op waterbasis
T0185 teak op waterbasis
FE0136 Frans eiken op water basis
N010 noten op terpentine basis
N0110 noten op waterbasis

Zo duidelijker dames?

Groet, Thea