collage voorblad

collage voorblad

zondag 13 januari 2013

Perzisch Tapijt - deel 1

Helma deed van de week een oproep op haar eigen blog en op poppenhuiskladblogger om ook een borduurwerkje op te pakken en elke 10e van de maand een update te geven. Jolinda pakte dit al snel op en liet haar mooie Kerstkussen zien. En ja, dan kun je niet achterblijven he!

Gisteravond even mijn voorraad "nog te doen"- werkjes opgesnord. In 2010 heb ik in de Eubesiuskerk (Arnhem) een borduurpakketje bij Melissa's Miniatuurwereld gekocht en deze lag nog aangeroerd op een moment als deze te wachten.

Het is een borduurpakketje van een Perzisch Tapijt.
Geen klein en gemakkelijk borduurwerkje in mijn ogen, maar wel iets wat ideaal voor dit project is. Door elke 10e van de maand te moeten laten zien hoe ver ik ben, hoop ik de vaart er een beetje in te houden. Gisteravond het patroon uitgeteld en de eerste steekjes gezet.


Wel kwam ik definitief tot de conclusie dat ik echt een nieuwe loeplamp nodig heb. De loep die ik heb vergroot wel genoeg, maar de lamp die eronder zit gloeit in op mijn handen. Het begon te gloeien en de jeuken, niet goed dus!

Volgende week op de beurs in Bleiswijk maar eens een nieuwe uitzoeken bij Magazijn Blijdorp...
Mocht iemand een tip hebben, dan hoor ik het graag!

2 opmerkingen:

Helma zei

Het begin ziet erg goed uit Thea. Het is een mooi patroon voor een kleed! Ik ben benieuwd hoe ver je over een maandje bent!

groetjes Helma

Jolinda Koek zei

Leuk dat je ook meedoet! Misschien gaan er wel steeds meer mensen meedoen.
Dat is een mooi kleed, wel veel werk hoor. Ik ben benieuwd ernaar.