collage voorblad

collage voorblad

Volgers

Workshops ABC

donderdag 10 januari 2013

Blaadjes met Parfumflesjes

Ik ben altijd iemand geweest die dol was op kralen. Groot, klein... dit was voor mij een grote hobby. Toen ik een aantal jaren geleden overstapte op de miniatuurhobby was het daarom des te leuker om mijn kasten in te duiken en de kralen van vroeger op te snorren. 

Mijn moeder kwam ook regelmatig met een gebroken ketting in een doosje aanzetten. In eerste instantie met de vraag: "Thea, mocht je nog eens tijd hebben, zou je dan willen kijken of je deze ketting nog kan maken?" Vaak kwam het er natuurlijk niet van, want ik maak namelijk liever iets nieuws, dan iets wat al bestaat te moeten repareren. Ieder zo zijn vak he! 

Maar goed, we hadden het over die vele verschillende kralen. Al die kralen zijn in de loop der jaren bewaard gebleven. Zelfs een paar bakjes oude houten en porseleinen kralen uit de jeugdtijd van mijn moeder zijn in mijn hobby kamer terug te vinden. Met als doel om vooral leuke en orginele dingen er mee te maken. 

En waar betrap ik me ook nog steeds op? Op het kopen van zelfs weer nieuwe kralen.
Als ik in het verleden naar Heesch ging voor het poppenhuismuseum, dan ging ik natuurlijk eigenlijk liever voor de kralenshop. Gelukkig is er ook een kralenwinkel bij mij in de buurt, dus nu loop ik hier regelmatig te neuzen....(.. en natuurlijk kan ik het niet nalaten om ook iets te kopen). Weet je trouwens hoeveel leuke kralenshops er op Internet te vinden zijn.... Moet je eens googlen!

En met welk doel wil ik toch al die kralen om me heen hebben? Ze zijn mooi, glad, verschillende materialen, vormen. Glinstering in de kraal geeft ook een extra uitstraling. En ach, je kan kralen ook nog eens voor vele doeleinden gebruiken. Denk aan hoofdjes voor je poppetjes, deur- en ladeknopjes, wandkleedjes, gordijnroede-stoppers, lampen, etc. etc.

Hier wil ik 3 foto's nog even laten passeren, waarbij ik in het verleden met kralen parfumflesjes heb gemaakt.


De roos op één flesje is gemaakt van fimoklei.
De badparels op de 3e foto zijn van een oude ketting van mijn moeder, die dus nooit meer gemaakt is, nadat deze kapot bij mij binnengekomen was. 


De kraal welke gebruikt is bij het flesje met de kleine blauwe balletjes ( foto links hierboven ), is nog afkomstig van een haar elastiekje van mijn 7 jaar oudere zus Helma.
Grappig om zo nog een stuk herinnering van vroeger te kunnen verwerken in je miniaturen!
   


1 opmerking:

Thea zei

Wat ontzettend leuk zijn je flesjes. En het verhaal van het elastiek is erg mooi, zoiets na zo'n lange tijd nog te kunnen gebruiken.
Moet toch eens kijken waar bij jou die kralenshop zit

Groetjes Thea