collage voorblad

collage voorblad

Volgers

Workshops ABC

zondag 18 maart 2012

PPHforum Vensterbankhuisje: Dierenverblijf

De 3e opdracht voor het Vensterbankhuisje van het Poppenhuisforum is:
Maak een dierenverblijf (binnen of buiten) voor één van je huisdieren.
 
In Griekenland is dit lastig, in eerste instantie zou ik als kattenliefhebber natuurlijk voor een poezenmand gekozen hebben, maar in Griekenland zijn de katten vooral zwerfkatten en deze hebben natuurlijk geen mandje op een terras of huiskamer. Deze leven soms onder erbarmelijke omstandigheden buiten. Vaak zagen we tijdens vakantie ook nestjes met kittens op begraafplaatsen enzo! Dus nee,.... voor een poezenmandje is in dit tafereel geen plek!
 
Een andere associatie die ik maak met Griekenland zijn toch echt de wespen! Ze komen op het vele zoetigheid af, en kunnen soms in zwermen om je heen hangen, vooral als je je insmeert met kokosolie natuurlijk. Daarom heb ik voor een wesp als 'ongenode' huisgast gekozen.
 
Boven de deur zat, vanwege het tweede hands latje een gat, dus een prima plek om een nest te maken. De wespen kunnen dan lekker in de spauwmuur nestelen. Op dit moment moet je de zoetigheid er nog even bij denken, maar op de pergola onder het nest / boven de deur komen nog overheerlijke druiven te hangen.... Dus dat wordt smullen!!!!
 
   
 
Naast het werken aan de 3e opdracht heb ik vanmiddag ook het VBH nog geverfd. Eerst met name het buitenterras wit geverfd en hierna het weer wat ouder/leefbaar gemaakt.
 
 
 

Geen opmerkingen: