collage voorblad

collage voorblad

Volgers

Workshops ABC

zondag 11 maart 2012

Boerenerf I

Afgelopen weekend ben ik samen met Helma en Jolinda een weekend aan het knutselen geweest. We hadden een bungalow bij Landal gehuurd en vrijdagmiddag gingen we alledrie met een auto vol knutselmateriaal (en gereedschap) richting Brabant.
 
 
Na een gezellige kop koffie en overheerlijke soep door Helma gemaakt, zijn we 's avonds het pakket van het Boerenerf open gaan maken en alle drie zijn we met deel 1, het hoekje waar de wasruimte in komt, begonnen. Alles moest goed nagemeten worden en na een uurtje schuren konden we de latjes voor de deur-en raamkozijnen erin zetten.
 
Maar dit was genoeg voor vandaag! We hadden tenslotte ook een lange autorit achter de rug! Nog even relaxed op de bank met een drankje en hierna lekker ons bedje in gedoken.
 
De volgende ochtend gezellig onder het genot van een kopje koffie en een ontbijtje bijgekletst en tegen half 11 zaten we aan de tafel voor de voortgang van het project. Het was gezellig en ontspannen en iedereen werkte in eigen tempo aan de dingen die ieder zelf wilde doen. Leuk om elkaar te ondersteunen in de ideeën rondom het knutselwerk of gewoon even over de schouder van een ander mee te kijken om het werk te bewonderen.
 
 
In de middag, nadat de regen gestopt was, hebben we even de schoenen aangetrokken en het bos rondom het park verkend, want de benen strekken is toch ook wel even lekker. En het geeft ook weer nieuwe energie om hierna weer lekker aan de slag te kunnen.
 
Na een uurtje ben ik eten gaan koken, terwijl Helma en Jolinda nog even doorgingen. Een hapje gegeten op de bank, want ja, anders moet eerst de tafel weer leeggeruimd worden... en na het eten weer vrij snel verder gegaan met het project. Iedereen had de smaak lekker te pakken en wilde toch ook het weekend optimaal benutten.
 
Er werd geschuurd, geverfd, geplakt, soms moesten zaken wel 3 a 4 keer overgedaan worden voor het definitieve resultaat behaald werd, maar na de 2e dag waren we wel van mening dat we toch veel werk verzet hadden.
 
Rond half 11 gestopt met knutselen, samen nog even onder het genot van een drankje een flim gekeken en hierna zochten Jolinda en Helma achtereenvolgens hun bed op. Ik kreeg echter juist weer energie, dus heb nog even een raamluik en hekje in elkaar gezet. Maar hierna ben ik ook maar snel mijn bed ingedoken.
 
 
Op de 3e dag werd ik al voor half 9 opgeschikt door een inmiddels vertrouwd geluid van een schuurmachine. Helma zat al aangekleed en al lekker aan de knutsel. Haar deurkozijn was door het verven toch meer gaan uitzetten dan gehoopt, dus de deur klemde en dit moest ze even bijwerken.
Ook vandaag gingen we nog knutselen. Jolinda besloot om weer verder te gaan met de steentjes, wat een heel karwei is, maar het geeft een geweldig mooie uitstraling aan de boerderij. Helma maakte haar deurpost af en begon aan de raamluiken.
Ik heb de achterwand vandaag geverfd. Gisteren had ik de achterwand met tissues bewerkt en omdat dit nu droog was heb ik het 2x in de lichtgele verf gezet.
 
De zon was ook heerlijk, dus de koffiepauze in de tuin werd langer dan verwacht, maar ach, we waren tenslotte ook gewoon een weekendje uit!  Rond 2 uur zijn we echter gestopt met knutselen. Spullen opgeruimd, auto's ingepakt en het huisje nog even aan kant gemaakt.
Na nog een gezellige kop koffie zijn we rond 4 uur richting huis gereden.
 
 
++++++++++++++++++++++++++++

Geen opmerkingen: