collage voorblad

collage voorblad

zondag 26 maart 2017

Kijkkastjes ...

De laatste tijd probeer ik de uitstalhoekjes van Minidoor op de beurs wat compacter van vorm te laten zijn. Waarom zul je denken....? Tijd en ruimte is het antwoord.

Waarom tijd...

Tijdens het opbouwen gaat veel tijd verloren aan het opbouwen van de stand en het inrichten van de kijkkastjes. Ik vind dit jammer van de tijd. Liever kom ik dan een half uurtje later aan, of, indien mogelijk, loop ik liever voor openingstijd even een rondje over de beurs om andere standhouders goede dag te zeggen, en ook even wat inkopen te kunnen doen.

Waarom ruimte....

Nou dit lijkt met wel duidelijk, want ondanks het groeien van de webwinkel is er toch altijd de wens om met minder meters een beurs te kunnen doen. Bij elke meter stand staat er een geldbedrag tegenover, die we eerst terug moeten verdienen, voor we ook financieel van een beurs kunnen genieten. Met een hotelovernachting en eten wordt een weekend al gauw erg kostbaar, en dit terwijl we liever onze winst stoppen in nieuwe artikelen.

Dus wat is een goede en compacte manier om te kunnen bouwen, te vervoeren en tentoon te stellen:
 

de BÄS-Vitrinekast van Ikea!

 
Ik had er nog een paar op voorraad, dus de laatste maanden hier gezellig mee aan de knutsel gegaan. Na de beurzen in Arnhem en Eindhoven kon het alleen hier en daar wel wat "gefinetuned" worden.
 
Ik heb er nu 3 ingericht!
 
 
De eerste heeft verschillende badkamer meubeltjes in het kastje staan. Het aparte bakje met kranen en spiegels moet ik nog ergens in het kastje erbij hangen, maar ook zat ik er aan te denken om toch ook weer een nieuwe workshop met een badkamerkastje erbij te maken. Bij de wastafel wil ik nog een wasmand van hoedenstro maken en ook moeten natuurlijk de tandenborstels nog opgehangen worden.
 
 
Het tweede kastje had ik in februari al af, toen we afreisden naar Goes: de verschillende boompjes. Vandaag heb ik de bomen ook nog maar wat grond gegeven, het zag er erg raar uit om de wortels van de bomen in het kastje te zien staan, een beetje Bruin Strooisel van de My Village produkten toegevoegd.
 
 
Het 3e kastje is gevuld met popjes, een nieuw artikel in de voorraad van Minidoor. Op de achterwand heb ik 2 panelen gemaakt van een print behangpapier - ja...., ook bij Minidoor te koop!
Hier omheen een mooie lijst gemaakt, welke ik als afwerking ook nog bewerkt heb met Patina.
Om alle popjes goed in zicht te hebben, heb ik voor drie popjes een plastic dopje in het kijkkastje gelijmd. Ze kunnen hier dan mooi opstaan. De overige popjes worden als soort van Groepsfoto ervoor geëtaleerd, maar bij het opruimen van de stand kunnen precies alle popjes weer in het kijkkastje gelegd worden.
 


Plexiglas erin schuiven en ook dit kastje is opgeruimd,
stevig verpakt en kan de doos of tas in....
 
Nu de keukentafel weer leeg maken....
 
 

2 opmerkingen:

Jolinda Koek zei

Slim!

Arlette van Aartsen zei

Heel handig en het ziet er mooi uit. Ik kom zeker even naar je nieuwe aanwinsten kijken in Rijswijk :)