collage voorblad

collage voorblad

donderdag 18 november 2010

Witte orchidee op Sisal onderblad

Dinsdag 16 november was er alweer een bloemschikavond.
Als ik zo op de weblog kijk dan staan ze de laatste weken wel veelvuldig achter elkaar gepland.
Nu moet ik toch echt weer een maandje wachten, want de kerstbijeenkomst is pas op maandag 20 december.
 
Vandaag begonnen we met het snijden van piepschuim. Deze moest langs de rand voorzien worden van kerstlampjes. Bloemschikken en duc-tape zijn wel twee dingen die normaal gesproken niet echt samen gaan, maar vandaag toch aan de slag om de lampjes op het piepschuim vast te zetten.
Nadat een aantal mede cursusten ook geholpen waren konden we aan de bekleding beginnen. Eerst een laag sisal vastzetten met ijzerdraad - ik koos voor goudkleurig - en hierna nog met wol (gebroken wit / grijs / zwart) en lint (parelmoer). Het leek wel of we ouderwets pompoenetjes aan het maken waren....
Al met al een intensieve bezigheid en rond 21 uur mochten we eindelijk even van een bakkie koffie genieten.
 
Terug in de zaal dachten we, even wat bloemen in de middelste bol steken en dan is het klaar, maar nee hoor! Rianne had nog een aantal technieken in gedachten om de bladeren,  bloemen en andere assescoires te verwerken, welke ons nog niet geheel bekend waren, dus ook dit nam meer tijd in beslag dan we dachten.
 
 
 
Uiteindelijk mogen we toch van een mooi eindresultaat genieten. Het was inmiddels al wel 11 uur geworden. Een vermoeiende avond, welke ik vandaag ook nog voelde.
 
Vanavond lag het stuk voor het eerst op de tafel boven met lampjes aan, erg mooi! Zeker het genieten waard!
 

Geen opmerkingen: