collage voorblad

collage voorblad

Jarretel

Benodigdheden:

·         kantje, lintjes, corsagedraad klittenband
·         schaar
·         buigtangetje
·         tacky glue / cocktailprikkerWerkbeschrijving:

o    Een gemiddeld 1:12 popje heeft een heupwijdte van 9 cm. Hierdoor wordt er 9½ cm afgemeten (ivm overslag) van het stukje kant. Knip dit af en leg het voor je neer. Eventueel iets ruimer knippen als nodig is.
o    Knip het corsage draad in 4 kleine stukjes (ong. 1 cm) en buig met een "klein" buigtangetje 4 rondjes. Overtollig corsagedraad wegknippen.

o    Knip nu van het lint 4 gelijke stukjes (2,5 cm).
o    Leg het ringetje op het uiteinde van het lintje en sla het lintje een ½ cm terug met het ringetje in het lusje (opening ringetje aan binnenzijde lusje). Zet het teruggeslagen lintje vast met een tipje lijm. Duw even aan met het puntje van de cocktailprikker en laat goed drogen. Nu ook de andere 3!
o    Zet het stukje klittenband met een tipje lijm (evt. ook met een stiksteekje) vast op de overslag aan het eind van het kantje.
o    Verdeel over de rest van het kantje de 4 bandjes. (Om dit precies uit te meten is het ook handig om dit even bij het popje uit te meten, zodat de lintjes precies op de benen hangen.) Zie ook onderstaande foto!                       
o    Lijm de lintjes vast aan de binnenzijde van het kantje. Laat goed drogen en uw jarretel is klaar.


Veel plezier ermee!

© Thea

© 2012 - Minidoor - Workshops & Poppenhuisminiaturen

Geen opmerkingen: