collage voorblad

collage voorblad

Volgers

Workshops ABC

dinsdag 31 mei 2016

Vakantie

Tijdens onze afgelopen vakantie week zijn Rob en ik een dagje naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen geweest. Niet met het allermooiste weer, aan het IJsselmeer was het wat miezerig met veel (en koude) wind, maar we hebben een gezellige dag samen gehad.
Het museum is leuk opgezet; het boottochtje er naar toe, de gebouwen niet te ver uit elkaar, de verschillende ambachten in detail uitgewerkt, de figuranten die uitleg gaven over de geschiedenis... Erg leuk en zeker nog eens om naar terug te gaan.

In dit blog laat ik een aantal overzichtsfoto's zien van het museum.
De komende weken zal ik regelmatig een bepaald ambacht verder uitwerken met een beschrijving en specifiekere foto's, dit ook omdat ik een aantal ambachten wil terug laten komen in het Old Ambachtshuus - http://ambachtshuus.blogspot.nl/

Veel kijkplezier!

 


Vanaf de parkeerplaats ga je met een veerboot naar het Zuiderzeemuseum.
Als je daar aankomt ga je eerst het veld op waar allerlei boerderij-activiteiten en ambachten te zien zijn en daarna loop je door het dorpsleven in.
 


 
 

Na een bezoekje aan de Oud Hollandse snoepwinkel, zijn we met een zak trekdrop, kaneelkussentjes en roomboterbabbelaars over de dijk weer teruggelopen naar de veerboot.
 
Het vissersdorp en het Binnen museum bewaren we voor een volgend bezoek!
 

 
_______________________________


Geen opmerkingen: