collage voorblad

collage voorblad

Volgers

Workshops ABC

maandag 22 juni 2015

Bezoekje aan Rya

Vandaag had ik afgesproken om bij Rya thuis langs te gaan.

Rya is een vaste webwinkelbezoekster, helpt me soms aan leuke aanbiedingen via het web en ook komt ze trouw mij elke beurs in Rijswijk op zondag even goedemorgen zeggen voor ze de beurs op gaat. Natuurlijk komt ze na afloop ook even haar inkopen bij me showen.

In haar huis in Rotterdam staan veel miniaturen. Rya is echt iemand die al jaren bekend is met de miniatuurhobby en ook heel veel bij elkaar gespaard en gemaakt heeft. Wat niet tentoongesteld staat wordt voorzichtig uit een doosje gehaald om het vandaag toch ook even te mogen bewonderen.

Direct bij binnenkomst viel mijn oog op haar grote poppenhuis in de hal. Haar 1e project vertelt ze. Een poppenhuis in 1:6 formaat, voor tienerpoppen - die overigens nergens te zien zijn - en werkelijk alles in het huis is zelf gemaakt door Rya, met name mijn bewondering voor de mooie strakke afwerking van de verschillend meubels. Tevens vertelt Rya dat ze haar woning en meubels uit die tijd als voorbeeld voor de bouw van haar huis gebruikt heeft. Weten we gelijk hoe gezellig haar huis eruit ziet, toch?

Ik kan het natuurlijk niet laten om (met toestemming) even een paar foto te maken, alleen wat baal ik toch weer op zo'n moment dat ik geen fototoestel met flitser bij me heb. De impressie wordt in elk geval weergegeven.


 
 
Rya, bedankt dat ik je mocht verblijden met een gezellige bezoekje, voor herhaling vatbaar!
___________________________________

3 opmerkingen:

Jolinda Koek zei

Wat een gezellig huis en zo mooi afgewerkt!

Ondanks het ontbreken van de flits geven de foto's toch een goede indruk weer, hoor.

marijna zei

Wat leuk dat je bij Rya geweest bent. Zo te horen is er erg veel te zien. Leuk Rya om hier iets van jou mini te zien.

Rya, Rotterdam zei

Ach, Thea, wat zou het aardig van mij geweest zijn als ik wat eerder had gereageerd op dit blogje. Ik heb het niet direct gezien, eerlijk gezegd. En toen ik het las dacht ik: "goh, leuk dat ze het leuk vond" en ik bekeek de foto's..... met verbazing en ook met een beetje be- en verwondering, zo van: "jeetje, heb ik dat gemaakt?? En ik kon niks toen ik begon!?" Ja, zo gaat dat....
In ieder geval kan ik U mededelen, mevrouw Thea, dat ik het ook buitengewoon gezellig en leuk heb gevonden dat je hier was. Fijn ook om eens aan een deskundige mede-poppenhuis-en miniaturenarchitect wat te kunnen laten zien en commentaar te krijgen. En die was positief, waarmee ik heel blij was.
Dag meis, groet, Rya
P.S. ik vind je bezoek zeker ook voor herhalig vatbaar!!