collage voorblad

collage voorblad

Volgers

Workshops ABC

dinsdag 14 augustus 2012

OLMC Lenteswap - Voor Lisette!

In juni heb ik van Lisette van de OLMC-club een leuke lenteswap gekregen. Ik had voor haar ook iets gemaakt, maar deze is met de post niet bij haar aangekomen. Dit is echt balen!
Ik heb Lisette wel beloofd dat ik het opnieuw zou maken.
 
Tijdens mijn vakantie, toen de verjaardagsswap van Helma en Riekie af was en ook de jaarswap van het PPH forum op de bus was, had ik eindelijk tijd om hier weer rustig aan te gaan werken.
 
 
Het is een eigen gemaakte Victoriaanse jurk. Ik heb een foto van internet gehaald en het patroon zelf getekend aan de hand van een miniatuurpopje en een centimeter. Alle patroondelen hierna uit het lapje stof geknipt en met lijm, en naald en draad in elkaar gezet. Op het laatst moment liet het kantje in de mouw los, maar Lisette zou dit zelf nog even vast gaan zetten, vertelde ze vanavond....
 
.... want dat hadden we inmiddels wel afgesproken.
Ik zou het persoonlijk bij haar langs gaan brengen. En dat stond voor vanavond gepland. Na het bekijken van Lisette haar Charles Dickens project (echt heel mooi!!!!) en een kop koffie, heeft ze haar pakje opengemaakt.
 
 
Het stofje werd niet gelijk door Lisette herkend, maar toen ik haar vertelde dat ze dit lapje vorig jaar op de kladblogdag bij zich had voor de liefhebbers, was het extra leuk. Lisette vertelde dat het lapje bij haar tante uit Amerika kwam, en op haar zolder nog vele lapjes op een bestelling wachten. En nu dus het lapje weer terug. Lisette vertelde dat de jurk een plekje gaat krijgen in haar grote huis in één van de slaapkamers.
 
Ik als "lapjes-gek" had natuurlijk eignelijk wel belangstelling voor de lapjes van tante, omdat lapjes voelen en vergelijken een hele leuke bezigheid is. Maar ik heb me weten te beheersen..... Overigens Lisette ben ik dus wel heel erg nieuwsgierig naar de lapjes van je tante, misschien bij een volgend bezoek???
 
Na het uitpakken van de swap nog even alle projecten van Lisette in de woonkamer bekeken en met name me bewonderd over de echtheid van materialen, terwijl het meeste met afvalmateriaal door Lisette zelf gemaakt is.....
 
Fantastisch genoten! In één woord: Geweldig!
Bedankt Lisette voor de gezellige avond.

Geen opmerkingen: