collage voorblad

collage voorblad

vrijdag 5 mei 2017

Bevrijdingsdag 2017

Vandaag hebben we een extra vrije dag.
Even voor de buitenlandse lezers van dit blog, in Nederland wordt op 5 mei de bevrijding van WO II gevierd. Gisteravond hadden we de herdenking van de slachtoffers.

Zo'n vrije dag vraagt ook altijd even om een activiteit buiten de deur, weg uit de sleur en toch ook even stil staan bij het moment van in vrijheid te kunnen leven.

Sinds een paar jaar trekken Rob en ik er dan even op uit om ergens lekker te gaan wandelen, een drankje te doen en te genieten van de natuur, met bomen die uitkomen en de mooie bloesems, die in bloei staan.

Dit jaar besloten we heerlijk te gaan wandelen op de Waalsdorpervlakte, het duingebied tussen Scheveningen en Wassenaar. Tegelijkertijd hebben we natuurlijk ook een bezoek gebracht aan het Herdenkingsmonument, welke hier in de duinen staat. Heerlijk genoten van de rust, de natuur en de prachtige geluiden van de verschillende vogeltjes, even lekker buiten de hectiek stad.

Op de weg terug naar huis kwamen we nog langs het Bevrijdingsfestival in Den Haag, maar nadat we elkaar aankeken of we hier ook nog naar toe zouden gaan, zijn we toch lekker richting huis gereden, om nog even een middagje te kunnen relaxen, en wie weet nog wat te knutselen.

Geen opmerkingen: