collage voorblad

collage voorblad

maandag 16 februari 2015

Balletstudio

In de afgelopen dagen weer even een aantal Kerstminiaturen opgeruimd en andere kijkkamertjes een afstofbeurtje gegeven. Mijn dochter hielp dit keer gezellig mee, altijd weer leuk om dit soort klusjes samen te doen. Nu ze minder met de poppenhuisminiaturen heeft, is het toch vaak alleen genieten van al die leuke dingen die gemaakt zijn, dus met een beetje hulp altijd gezelliger!

We bleven wat langer staan bij de balletstudio, daterend uit 2005/2006 denk ik zo. Gemaakt in Daphne haar balletperiode. Ik denk dat hier nog nooit een foto van geplaatst is.  Het is een projectje van Daphne, welke natuurlijk met wat hulp tot stand is gekomen. Het balletmeisje kreeg Daphne cadeau van T. Helma tijdens haar 1e bezoek aan de beurs in Arnhem.


Op een paar kleine onderdelen na is het projectje af. Zaterdag werd ik eraan herinnerd dat de barre nog opgehangen moest worden, misschien ook nog een paar gordijnen voor de spiegel? en er zouden nog gewone kleren in het omkleed hoekje komen te liggen? ...
En ook werd er even stil gestaan bij het Kamerscherm. "Wat een ongelofelijk saai ding mam", was de mededeling. Daphne had m ooit ivoor en bruin geverfd en voor de rest niets bijzonders ermee gedaan. De koper elementen in o.a.. de kapstok, eigen gemaakte spiegel etc. vond ze veel leuker, dus werd er met een schuin oogje naar mij gekeken.

Mam, de barre moet je toch nog ophangen enz. dus als je......, kun je dan ook even......

Ja, ja... mams bedenkt wel weer wat leuks. Ik dacht eerst heel simpel met een paar poëzie album plaatsje het kamerscherm op te vrolijken, maar die kon ik van het weekend niet zo snel vinden. Daarom gisteren het internet op gedoken en deze vintage plaatjes gevonden, likje ivoor en koperverf, aflakken en.....voilà!


Nu het terug staat in de balletstudio past het mooi bij de andere koper-elementen, maar ook het rosé van kleding komt nu veel beter uit! De piano-man is trouwens even uitgeleend in een ander projectje, deze komt binnenkort weer terug.

Ook wil ik nog even het leuke sieradenrekje onder de aandacht brengen. Een zeer bijzonder gewaardeerde miniatuur voor mijn dochter, gekocht van haar verjaardagsgeld toen ze een jaar of 9/10 was, want ze vond m zo mooi. Gekocht op een DHN beurs in Arnhem, samen met T. Helma en mama bij Reina Mab Miniatures. Dit waren altijd gezellige dagen met z'n drieën in de Rijnhal!


3 opmerkingen:

Jolinda Koek zei

Leuk projectje is dit. Ooit gaat Daphne wel verder met de hobby, als ze wat ouder is...

Maar herinneringen ophalen en samen even naar alles kijken is ook leuk, toch?

Irna Rijk de Jager zei

Echt leuk. ...bijna net echt.

Irna Rijk de Jager zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.