collage voorblad

collage voorblad

Volgers

Workshops ABC

dinsdag 2 augustus 2016

Weekend kamperen in de Achterhoek

Afgelopen weekend waren we uitgenodigd bij Hugo, Jolinda en Lucas om langs te komen om samen met hun een gezellig weekendje op de camping te hebben.

We doen dit vaker, in het verleden zelfs meerdere vakanties samen doorgebracht en omdat het altijd gezellig is, was het ook nu dus geen probleem om de auto vol te stoppen met kampeerspullen voor 1 nacht en richting de Achterhoek te rijden.

Wel raar, want na 2 uur kwamen we langs de Dru Fabriek in Ulft. Inmiddels voor ons 2x per jaar een terugkerende rit ivm de DHN show, maar nu mochten we er gewoon langs rijden op weg naar de camping in De Heurne.

Dit plaatsje ligt net achter Dinxperlo en niet ver van de Duitse Grens.
Camping Blökke is gekoppeld aan een melkveehouderij, dus voor de kleine campinggastjes leuk om bij de kalfjes en bij t melken van de koeien te kijken. Wij hielden meer van het lekker uitrusten onder de luifel (ook vanwege de regenbuien die regelmatig vielen), onder het genot van een lekker drankje en natuurlijk hadden we weer genoeg bij te kletsen.


Vanwege de regen waren we genoodzaakt in de middag op de camping te blijven, maar 's avonds na het eten zijn we nog heerlijk het open veld in gewandeld en een paar kilometer over mooie paadjes en landweggetjes lopen dwalen. De zon was inmiddels onder, dus na een gezellig drankje zochten we toch ons bed maar op.

De volgende dag leek het beter weer te worden, dus zijn we met elkaar bij het iets verder op liggende Wasserburg Anholt wezen kijken. Met een gids het museum in geweest (helaas mocht je binnen geen foto's maken) en hierna nog lekker rondgewandeld in de mooie Barok-tuin.
Het Kasteel is tijdens de oorlog zwaar beschadigd geweest, maar is met privegelden weer helemaal opgebouwd. Heel indrukwekkend om dit kasteel en de tuinen te mogen bekijken.


Net terug in de auto barstte het onweer los, maar onze dag was geslaagd, en bij terugkomst op de camping na een uurtje toch echt afscheid moeten nemen. Hugo, Jolinda en Lucas boffen maar, want zij kunnen nog een weekje blijven.

1 opmerking:

Jolinda Koek zei

Ja, en van dat weekje gaan we echt genieten hoor! Leuk verslag zo, we hebben al gekeken naar het volgende kasteel: Bentheim. Die is ook heel mooi..... Dus dat wordt de volgende!