collage voorblad

collage voorblad

Volgers

Workshops ABC

woensdag 8 juni 2016

Een Broodtrommel in de keuken van het Boerenerf

Afgelopen woensdagavond was er weer sinds een lange tijd een workshopavond met de On Line Mini Club. Kitty had de workshop voorbereid en via de chat zaten we gezellig met elkaar bij te kletsen, maar ook werd er ondertussen geknutseld. Er zijn een paar leuke broodtrommels gemaakt.

De broodtrommel was door Kitty uitgesneden uit de Silhouette Cameo en wij moesten de losse papieronderdelen aan elkaar lijmen, zodat er een broodtrommel ontstond. Ik heb het een mooie antiekgroene kleur gegeven en een plekje gegeven in de keuken van mijn Boerenerf.
Dit Boerenerf staat al weer een tijdje weg te stoffen, maar ik was al wel een tijd geleden begonnen met de keuken, deze in een 1e laag verf gezet. Dus toen de broodtrommel klaar was ben ik met de keuken verder gegaan. Weer erg leuk om te doen.

De keuken is gemaakt van karton, van een Franse verpakking van chocopops om precies te zijn. Ik ben namelijk in 2012 tijdens de meivakantie in de Ardèche begonnen met het uittekenen van het patroon, alles uitgeknipt en gesneden en hierna alles in elkaar gezet en vastgelijmd.
Een jaartje later thuis heb ik de bovenkastjes in de gesso gezet en hierna voor de 1e keer de definitieve gele kleur erop geverfd.
Nu dus een 2e laag erop gemaakt, en hierna alle naden nog even goed langs gelopen van het aanrechtblok. Deze was nog in de 1e bouwfase, dus na het verven van de kastjes heb ik het aanrecht gemarmerd (of wat erop lijkt, ik vind het in elk geval leuk!) Voor een mooi effect wil ik het aanrecht nog aflakken, maar ook zoek ik nog even naar een zwart/wit geblokt printje voor de gootsteen, dus dan kan ik beide in een keer aflakken. Hierna de kraan er nog op en een gordijntje voor het keukenkastje.


De komende periode wil ik proberen om op woensdagavond een vervolgstap ik dit project te kunnen maken. Ik heb het gasfornuis inmiddels al klaar liggen voor morgen!.....

2 opmerkingen:

Jolinda Koek zei

Nou, dat ziet er gelijk al heel anders uit, leuk sfeertje zo! Goed idee om tijd vrij te maken voor het boerenerf!

Arlette van Aartsen zei

Wat gezellig wordt die keuken. En waar een broodtrommel al niet toe kan leiden ;)
Leuk idee trouwens, online knutselen ^^