collage voorblad

collage voorblad

Volgers

Workshops ABC

vrijdag 31 oktober 2014

Scheepvaartmuseum Amsterdam

Gisteren ben ik een gezellig dagje uit geweest met mijn zoon van 20 jaar. Hij is op kort verlof tussen 2 vaarperiodes door. Hij zit op de Mainport University van Rotterdam, waar hij de opleiding doet tot Maritiem Officier. Volgende week vertrekt hij weer voor een periode van 3 maanden, dus een momentje alleen met hem op stap sprak me wel aan, en ook hij vond het een leuk idee.

Zijn voorstel was een dagje Amsterdam met een uitstapje naar het Scheepvaartmuseum. Hij heeft al verschillende maritieme musea gezien, maar bij deze was hij nog nooit geweest.
Voor mij ook een leuk uitstapje om weer nieuwe ideetjes op te doen voor mijn Nautische Thema in de webwinkel en voor verkoop op de beurs.

Er was een vituele zeereis, een bezichtiging buiten van het VOC schip "Amsterdam" en het stoomschip "Christiaan Brunings " en een impressie van het 24/7 havenbedrijf Amsterdam.De vaste tentoonstellingen in de Oostvleugel met maritieme schilderijen, scheepsornamenten, navigatie-instrumenten, jachtmodellen en atlassen kregen onze volle aandacht.
Minder aantrekkelijk vonden wij de zaal met fotoalbums en Glas, Zilver en Porselein. Wel leuk om te zien, maar minder interessant om alle verhalen erbij te horen.
Als laatste nog wat verhalen opgezocht over de Gouden Eeuw en de Walvisvaart in de Westvleugel.


fabrieksboot voor de walvisvaart

Na het bezoek aan het museum in de middag het Damrak nog gezellig afgelopen en al slenterend door de straatjes en langs de grachten uiteindelijk nog een gezellig bijklets uurtje gehad op een terrasje bij het Rembrandtplein voor we met de trein weer terugreisden naar Den Haag.1 opmerking:

Roelie zei

Kleintjes worden groot. Gezellig zo'n dagje samen uit!

Groetjes, Roelie