collage voorblad

collage voorblad

Volgers

Workshops ABC

maandag 27 oktober 2014

DHN show Apeldoorn

Afgelopen weekend was er weer beurs in Apeldoorn, de laatste keer alweer, want deze gaat vanaf maart verhuizen naar Ulft. Voor mij was het ook voorlopig de laatste keer om er als bezoeker naar toe te gaan. Inmiddels heb ik met de organisatie afgesproken dat ik met de beurskraam van Minidoor vanaf maart 2015 ook op de DHN show zal komen staan.

Daarom extra leuk om een hele dag nog even over de beurs rond te kunnen lopen. Naast alle gezellige gesprekjes vooral bij de Italiaanse verkopers een tijd staan kijken naar al hun mooie spulletjes. Bij Elizabeth Causeret weer naar de mooie porseleinen setjes zitten kijken. Ik wil voor mijn Shakerhuis bij haar servies halen in 1:24. Ik ben alleen nog niet uit de kleur (wit, bruin, oker, groen of blauw) Zowel de lampetkannen wil ik hiervan hebben, maar ook het servies voor in de keuken. Ik geef met nog een jaartje de tijd om hier een definitieve keus in te maken, dus nu nog even niets bij haar gekocht.

Ik vergeet trouwens te melden dat ik op de beurs was samen met Rob, Jolinda en Irna en hun gezinnen. Jolinda en Irna (en familie) hadden al een nachtje in een vakantiebungalow in Beekbergen doorgebracht en ook wij zouden na de beurs nog een avond en dagje met ze meegaan. Voor de deur spraken we af, want Jolinda had voor het hele gezelschap toegangskaarten geregeld.

Op de beurs kwam ik natuurlijk ook mijn zus Helma tegen en na een beetje bijgekletst te hebben tijdens de koffie nog even samen over de beurs gelopen op zoek naar gemeenschappelijke dingen. We hebben lang (te lang volgens Rob) bij Susan Bembridge Designs gestaan voor het uitzoeken van vloerprints en behang. Helma kreeg een paar "samples" mee om uit te proberen bij haar grote speelgoedwinkel. De vloeren kunnen nl. ook groter afgedrukt en opgestuurd worden, zodat er geen naden ontstaan, dus hier met Susan ook het gesprek nog over gehad hoe dit dan verder geregeld moest gaan worden. Ook ik heb een mooie print gezien en wil uitrekenen hoeveel ik nodig heb als ik de hal en trappen van de Internationale Kostschool hiermee ga bekleden.
Zelf heb ik al wel een vel behang gekocht. Op de foto zie je het als onderlegger liggen.Deze heb ik gekocht voor de slaapkamer van Yoshino, het Japanse meisje in de Internationale Kostschool, samen met rode en zwarte meubels leek me dit een leuke wanddecoratie.

Ook kocht ik voor Yoshino 2 kleine bordjes, welke bij het sake setje van vorig jaar past. Naast sake zal er mogelijk ook wat sushi genuttigd worden. Leuk voor op een klein tafeltje, of nachtkastje in de slaapkamer.

Voor het OLMC project "Kop en Schotel", waar ik nog geen vervolgblog voorgeschreven heb, want deze volgt later, heb ik al wel een setje met Laserville meubeltjes gekocht bij Melissa. Na wat passen en meten zag ik dat dit setje precies in mijn "Kopje" zou kunnen passen. Ik had geluk, want al vroeg in de middag op zaterdag was het al bijna uitverkocht.

En wat kocht ik verder:
  • Voor het maken van serviesgoed kocht ik een hoeveelheid aan verschillende metalen bordjes, zodat ik gelijk wat voorraad per keer kan maken.
  • Ook vond ik nog een paar bloempotjes voor de webwinkel, waar ik roosjes in ga maken.
  • Papieren bolletjes voor de workshoppakketjes Hortensia (voor in de webwinkel) bij Hobbyshop In de Maneschijn.
  • Een rol met 150 meter waxdraad bij Eline's design. Voor wat creatieve ideeën er nog gaan komen, zeg ik maar!
  • Van de Angie Scary serie kocht ik 2 mallen om zelf van fimoklei gemakkelijker slabladeren en druiven te kunnen maken.
  • Een bosje rozen voor mezelf voor het maken van een leuk boeket in de hal van de Kostschool.
  • Bij Jen M miniaturen -ik schrijf de naam even op, anders ben ik de naam weer kwijt - kocht ik nieuwe zaagjes voor mijn figuurzaagje. Zonder dit kleine handfiguurzaagje kan ik niet meer hoor, vast gereedschap op mijn werktafel. Maar ja, een figuurzaagje breekt wel eens he! Ik kan weer vooruit!
  • Een bolletje blauw wol om een babydekentje te breien.
En verder heb ik vooral heel gezellig rondgelopen, overal geklets, een demonstratie gekregen bij de Proxxon gereedschappen en  nog wat zaken gedaan met Leo Reinders, maar hier later meer over. Omdat mijn fototoestel nog steeds niet vervangen is heb ik geen foto's kunnen maken, dus voor de sfeer even een paar foto's "geleend" van Facebook.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Als je zo de foto's ziet, was het aardig druk. Komende week ga ik mijn figuurzaag uitproberen.

Ik heb een hele tijd bij die kraam met die schoenen staan kijken. Ook zo mooi gemaakt!

Leuke spulletjes heb je gekocht hoor, jij bent weer even van de straat.

Helma zei

Het was weer gezellig om even met je mee te lopen en koffie te drinken. Jij heb ook mooie aankopen gedaan....

Groetjes helma