collage voorblad

collage voorblad

Volgers

Workshops ABC

zaterdag 12 april 2014

Rek voor op de Beurstafel

Vorig jaar kwamen mijn ouders (83 en 80 jaar) voor het eerst kijken bij één van mijn beurzen. Ik was al meer dan 2 jaar bezig met beurzen, klein begonnen en nu inmiddels 6 meter beurstafel.... dus dan is het leuk als je ouders even komen kijken.

Vaassen - 8 sept 2013
Ze waren geloof ik wel trots hoe ik erbij stond, al had mijn vader wel wat aan te merken hoe een en ander uitgestald stond. Er moest naar zijn idee meer eenheid in komen, ja dat wilde ik ook wel, maar je kan niet overal tegelijkertijd in investeren he! Hij als gepensioneerde machine bankwerker, welke vele jaren in de koelmeubelindustrie gewerkt heeft, had hier misschien wel wat op. Hij gaf aan wel wat voor me te zullen maken.

Ik kocht van de winter nieuwe houten verdeelbakken. Deze wil ik voorlopig gewoon houtkleurig houden, maar mogelijk dat ze op termijn toch nog een likje verf (gespoten) gaan krijgen. Graag wilde ik ook iets maken zodat de kraam langzaam omhoog loopt, zodat de klant gemakkelijker in de bakken kan kijken.

Nou, met dit idee ging mijn vader aan de slag. 2 houten bakken mee naar Apeldoorn, maar een onverwachtse overwintering van mijn ouders in Portugal gooide mijn opstelling van de verkooptafel voor Rijswijk in de war, want ik was inmiddels al mijn verdeelbakken aan het ombouwen naar de houten bakken, zodat ik op die beurs met een nieuwe 'look' kon komen.
Daarom in Rijswijk de bakken gewoon plat op de kraam gelegd, eenheid was er al meer, maar nog niet het resultaat wat ik in gedachten had.

Vorige week vrijdag, toen ik na de workshop van Anja Knoop een hapje ging eten bij mijn ouders, moest ik met mijn vader mee naar zolder. En daar stond-ie dan:


Apeldoorn - 4 april 2014
Een demontabel rek waar 15 houten bakken op kunnen, 120 cm breed, 80 cm diep, met een overheveling naar 100 cm. De zijsteunen kunnen met een klem aan de beurstafel vastgezet worden, dwarslatten (RVS) met vleugelmoeren in de zijsteunen, boven op een plank om losse artikelen uit te kunnen stallen, welke met 2 magneten vastgeklikt kan worden....
Een eerste rek, maar mijn vader zuchtte wel met het idee dat ik er eigenlijk om twee had gevraagd.
Het kostte hem toch wel meer moeite in vergelijking toen hij jonger was, moest hij toegeven. Even de vraag of de 2e nog door mijn vader gemaakt wordt, hij had m namelijk al wel uitgetekend ..... of mogelijk dat ik deze zomer het rek ga maken. Namaken is tenslotte minder moeilijk.

Voor nu ongelofelijk blij, kan niet wachten om het uit te gaan proberen.
Dank je pap!

6 opmerkingen:

Kitty de Leeuw zei

wat een geweldige mooie oplossing

Chris zei

Wat een prachtige bak en zo leuk dat je vader deze voor je gemaakt heeft!

Krin zei

Wat heeft je vader dat mooi gemaakt Thea. Dat is een geweldige oplossing op de beurstafel.

Irna Rijk de Jager zei

Dat ziet er wel heel mooi uit. Wat mooi gemaakt. Nu moet ik in werkelijkheid nog dit kunstwerk komen bewonderen.

Rya, Rotterdam zei


Thea, wat fantastisch van je (op leeftijd zijnde) Vader dat-tie dit heeft gemaakt. Natuurlijk kost het hem meer moeite (ik voel met hem mee), maar hij deed het toch maar. Het ontwerpen alleen al.... en ja nu kun je hem NA maken. Het is een steengoede functionele oplossing. Compliment aan je Vader.
Groet, Rya

Helma zei

Ja , het heeft wel energie gekost maar ik denk dat pa het ook wel een uitdaging vond om te laten zien hoe die beurstafel anders kon met zijn inzichten. De bak is in ieder geval een super ontwerp!
Leuk om de eerste foto weer voorbij te zien komen...mooi plaatje van jullie!
Groetjes Helma