collage voorblad

collage voorblad

Volgers

Workshops ABC

woensdag 26 maart 2014

Werktas met foto-albums

Een half jaartje terug was het 40 jarig - dienstjubileum van mijn collega Dick.

Wat een lange tijd, maar al rekenend kan ik dit ook halen als ik bij dezelfde werkgever blijf. Nog maar even niet aan denken. Eerst de 25 jaar maar laten passeren....

Als team haalden we geld op en samen met het cadeau van de afdeling  heeft hij een leuke reischeque gekregen. Op de dag zelf wilden we nog wat doen, maar de ideeën onder te teamleden bleven op dat moment uit. Wel heb ik mijn fototoestel meegenomen en van alle bezoekers van de receptie en tijdens het etentje 's avonds foto's genomen.

Toen kwam er vakantie.... feestdagen ...... reorganisatie ....... andere werkzaamheden....... en had ik even geen tijd en inspiratie om naar die foto's te kijken om dit op de een of andere manier in een leuk vat te gieten. Tot 2 weekjes terug. Ik kreeg weer wat meer rust in mijn hoofd en wilde nu eerst voor mijn collega wat gaan maken.

De keus is gevallen op het maken van een tas, waarin ik de SD kaart met de foto's van de receptie  kon doen. Om de SD kaart zit een grote envelop. Daarnaast wilde ik nog een aantal attributen toevoegen in de tas, waardoor het een goed gevulde werktas zou worden.

 
De volgende miniaturen heb ik gemaakt:
  • Foto's van de receptie bewerkt naar kleiner aantal pixels, kopiëren, bewerken in een PowerPoint presentatie. Deze weer op schaal verkleind naar 1:12. Van de miniatuur presentatie een boekje gemaakt.
  • Op internet gezocht naar oude ansichtkaarten van Psychiatrisch Ziekenhuis Bloemendaal - Loosduinen en foto's van de nieuwere werklocaties in de stad, waar mijn collega ook werkzaam was geweest. Deze allemaal gekopieerd, verkleind naar 1:12 en ook hier een boekje van gemaakt, en deze vervolgens met patina oud gemaakt. Tijdens het droogproces het boekje weer een beetje uit elkaar getrokken, waardoor de oudheid van het boekje extra benadrukt werd. 
  • In mijn eigen voorraad een stukje suède en een patroontje gezocht voor het maken van een tas.
  • Boekje gemaakt van mijn eerder gemaakte printjes van het boek "Beknopte handleiding bij de Diagnostische Criteria van de DSM-IV-TR". 
  • Tot slot nog 2 potloodjes gemaakt van een cocktailprikker. 
 
Langzaam groeide het projectje verder, welke gisteravond afgerond kon worden.
Vanmorgen tijdens onze wekelijkse teamvergadering 5 minuten tijd gevraagd om het cadeautje te geven en even kort met elkaar naar de bijbehorende PowerPoint Presentatie met foto's te kijken.


 
Mijn collega was blij verrast en vond het cadeau erg mooi!
Leuk om met het uitoefenen van je hobby iemand anders blij te maken met een blijvende herinnering.

 

5 opmerkingen:

Jolinda Koek zei

Zo, wat leuk, Thea, ik snap wel dat hij er blij mee was!
Wat een werk heb je daaraan gehad!
Maar zeker een mooie herinnering voor je collega.

thea zei

Wat een leuke verrassing heeft je collega gekregen, echt iets blijvends.
Mijn complimenten hoor.

Groetjes Thea

Rya, Rotterdam zei


Weet je, mensen stellen dit soort dingen heel erg op prijs. Het mag dan veel werk zijn, maar je hebt zelf de lol van het creëren (bovendien houdt het je van de straat, nietwaar!) en de bewondering/verwondering van de ontvanger. Een vriendin van mij verzamelt boekjes van Okkie Pepernoot; ik heb voor haar een paar ieniemienie boekjes gemaakt en ze vond het enig!!
Succes verzekerd!. Het is een prachtige tas geworden met een schitterende inhoud. Comp[liment!!
Groet, Rya, Rotterdam

Chris zei

Wat een geweldig cadeautje!

Helma zei

Wat een leuk idee..zal die echt blij mee zijn geweest!

Groetjes helma