collage voorblad

collage voorblad

Volgers

Workshops ABC

zondag 13 november 2011

Kerstman - deel 1

Twee jaar geleden hebben Helma en ik een kerstman + een WS-pakketje voor de kleding op de beurs in Arnhem gekocht. Afspraak was om het af te hebben met de Kerst (Kerst 2009 wel te verstaan) Nou, geen van beiden hadden dit dus af. Er komt altijd weer wat tussen.
 
Dit jaar hadden we toch zoiets van .... en nu gaan we beginnen...
Het idee opgevat om bij elkaar te komen om elkaar beter te kunnen stimuleren. Dus vandaag kwam Helma bij mij op bezoek.
 
Ze vertrok rond half 10 uit Apeldoorn en was even voor 11 uur bij me. Na een kop koffie met speculaastaart alle spulletjes op tafel uitgestalt en verschillende DHN's erbij genomen voor de leukste patroontjes en haardrachten. Stofjes erbij uitgezocht en ideetjes uitgewisseld. Jullie zullen het vast allemaal wel herkennen.
 
Toen toch echt begonnen met het popje. Nou ja, eerst goed zoeken, want Helma dacht dat ze haar popje vergeten was, maar deze had ze dus als eerste uit haar tas gehaald en lag helemaal onderop de spullen op tafel.
 
Mijn porceleinen popje is helaas iets op de borst beschadigd (zwarte krassen) door het bakje waar het in lag, maar omdat de Kerstman een hansop aankrijgt, zullen we hier niet veel van zien.
 
Hier even een aantal foto's van hoe ver we nu zijn:
 
 
 
 
 
We zijn inmiddels al wel begonnen met de hansop en over een aantal weken ga ik een dagje naar Helma om de Kerstman verder af te maken. Elkaar huiswerk opgegeven om dus ook al een begin te maken met het in elkaar zetten van de kleertjes. Omdat we alles met de hand willen naaien en geen lijm willen gebruiken, zullen we hier wel even mee bezig zijn. Een mooi werkje voor bij de loep....
 
Helma ging na deze gezellige dag rond 5 uur weer naar huis.

Geen opmerkingen: