collage voorblad

collage voorblad

Volgers

Workshops ABC

vrijdag 19 augustus 2011

Vakantie Normandië

Tijdens de vakantie in Frankrijk heb ik verschillende winkeltjes doorgezocht naar alles wat rond de 1:12 zou uitkomen of materialen die gebruikt konden worden voor de miniatuurhobby.
Dit kostte veel moeite. Op internet had ik geen gespecialiseerde winkeltjes gevonden, dus dan moet je maar op goed geluk gaan zoeken.
 
De eerste slag op minatuurgebied werd geslagen in Port-de-Bessin. Een leuk havenstadje, wat vooral bekend staat om de Jakobsschelpen op het strand (bij eb!). Omdat het vloed was toen we aankwamen had ik dus ruimschoots de tijd om de souvenirswinkeltjes te bekijken.
 
Ik vond dit bootje, 1:24 ongeveer. Leuk he! 
 
Zeker, maar een beetje miniaturist wil dit natuurlijk zelf kunnen maken. Helemaal het einde toen ik in hetzelfde winkeltje in een vitrine deze stoere jongens en meeuwen tegen kwam...
 
 
 
Het bootje vervolgens niet opvallend van alle kanten op de foto gezet, dus een nieuw project is in dit havenstadje geboren.
Later op de dag vonden we overigens meer dan genoeg Jakobsschelpen!
 
In een ander stadje liepen we tegen de koelkastmagneten aan met de wijnflessen. Leuk om in een keukentafereeltje weg te werken.
 
Een andere dag gingen we naar Le Mont St. Michèl. Voor vele denk ik wel een bekende plek. Hier een heel leuk winkeltje tegengekomen op miniatuurgebied. Stiekem een foto kunnen nemen van een vitrine kast. Helaas was mijn portemonnee niet dik genoeg voor al het moois ik hier zag.
 
 
Wel hier kunnen slagen voor de zomerswap van het poppenhuiskladblog en voor me zelf een leuk miniatuurvaasje gekocht, welke met mooie bloemen vast wel in de lavendelkamer van de schooljuf van de Internationale Kostschool zal passen.
 
 
Helemaal leuk toen ik later in Bayeux de paarse aronskelken nog tegen kwam. Een mooie basisbloem om een groot boeket op het vaasje te maken.
 
Bayeux, ja jullie lezen het goed. Ik ben naar het tapijt van Bayeux geweest, althans, ik heb voor de deur gestaan. Omdat het winkelen in de stad ons meer trok dan 2 uur in de wachtrij staan, zijn we uiteindelijk dus niet naar binnen geweest. Achteraf wel  jammer, maar in de souvenirs winkel kregen we een goede indruk hoe het tapijt er uit moet zien en hoe het geborduurd is.
 
Trouwens in een Hyper U nog hele fijne raffia gevonden in 6 kleuren. En in Bayeux liep ik gelukkig ook nog tegen een fourniturenzaak aan waar ik kleine knoopjes (1 cm, 0,5 cm en 0,3 cm) heb kunnen kopen. De raffia en knoopjes zijn voor Minidoor - Workshops & Poppenhuisminiaturen, dus mocht je belangstelling hebben, laat het even weten
 
 
Verder nog een tweetal middagen naar het strand geweest op zoek naar schelpen. Mini's wel te verstaan. En gelukkig er veel gevonden. Op de beurs van 11 september in Vaassen heb ik ze bij me, dus voor degene die niet op het strand zijn geweest en toch schelpjes voor een project nodig hebben, kunnen bij mij terecht....
 
 
           
Zoals je leest en ziet ben ik aardig geslaagd om tijdens mijn vakantie op miniatuurgebied mijn verzameling aan te vullen.

Geen opmerkingen: