zondag 30 juni 2019

Poppenhuisbeurs Ridderkerk

We sluiten het beursseizoen van Minidoor altijd af met het bezoeken van de Poppenhuisbeurs in Ridderkerk. Drie jaar geleden spontaan ontstaan door de wijkvereniging "de Fuik" in Ridderkerk.

Voor hun is het prettig om een mooi evenement binnen te halen omdat het voor de wijk ook een inloopmogelijkheid is en ze hierdoor zich beter weten te positioneren in de wijk, aan de andere kant dat wij vanuit Miniatuurland ook deze vereniging financieel op zo'n dag kunnen ondersteunen door gebruik te maken van hun ruimtes en catering.

Het wijkcentrum ligt tussen 2 basisscholen in, waarbij tijdens de beurs van 1 school ook gebruik gemaakt mag worden voor het opbouwen van de stand.
Minidoor staat altijd in het wijkcentrum zelf, waar ook nog een apart lokaal is ingericht om even je kopje koffie, kopjes soep of broodje genuttigd kan worden.
De ruimtes erachter bieden in de gang voldoende plaats voor diverse stands en ook is er een lokaal beschikbaar voor het houden van een workshopmiddag. An Mini heeft deze nog alle 3 keren verzorgd. Erg leuk om ze te volgen in combinatie met de beurs.
Dit jaar was ook voor de eerste keer de gymzaal geopend en al dacht de organisate dat dit misschien wel een ruimte zou zijn waar het erg warm zou worden dit weekend viel dit achteraf best wel mee.

Helaas hadden op het laatste moment een aantal standhouders afgezegd, waardoor de gymzaal gedeeltelijk leeg bleef. Niet leuk voor de andere standhouders die hier stonden, maar zo alles bij elkaar was het toch zeker een hele leuke beurs, met voldoende aanbod.

Maar wat hierboven staat gaat dus vooral om de ruimte indeling en de organisatie, maar dan hebben we het nog niet over de sfeer. Vrijwilligers, standhouders en bezoekers stralen op deze beurs zoveel gezelligheid uit, dit zie ik maar weinig op andere beurzen. Het was gezellig, gemoedelijk, vrolijk en zo met elkaar hebben we mede door deze positieve sfeer denk ik weinig last van de warmte gehad.

Tijdens het opruimen hadden we nog het geluk ook met een schuin oog mee te kunnen kijken naar de voetbalwedstrijd Italië - Nederland, want de vrijwilligers moesten even de tijd doden tot alle standhouders weg waren en ook zij de ruimtes weer terug konden bouwen in orginele staat, want ja, maandagochtend gaat de school weer open en moet alles er weer tip-top uitzien.

Iedereen enorm bedankt voor deze gezellige dag en tot volgend jaar maar weer.
De beurs zal dan gehouden worden op zaterdag 27 juni 2020.

__________________________________________________________________________

Een foto-impressie voor degene die er niet bij konden zijn:





































_______________________________________________________

Iedereen een fijne zomerperiode gewenst en mogelijk tot ziens op één van onze workshopdagen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten