collage voorblad

collage voorblad

dinsdag 19 april 2011

Bloemstuk Pasen 2011

Gisteravond ging ik met Wilma en Marian naar de bloemschikavond van Rianne.
We hadden een grote schaal mee, want we zouden een krans gaan maken.
Met Rianne altijd een verrassing wat het uiteindelijk gaat worden.
 
++++++++++++++++++++++++++++++
 
We begonnen de oasekrans in te steken met kleine takjes eucalyptus, heerlijk geurend. Je kon kiezen uit recht of schuin steken. Ik heb voor het schuin steken gekozen, vond dit leuk staan en de wat langere takjes hingen dan niet zo gemakkelijk buiten het bord.
 
Nou dat steken was een enorme klus. Even na 8 uur toch maar even een koffie break ingelast, want we merkten dat we begonnen af te raffelen, om maar klaar te zijn.
Na de koffie met frisse moed verder gegaan en na een klein half uur waren we zo ver dat we ook bloemen konden gaan steken. Dit was dus niet zoveel werk.
 
We hadden gele rozen, rose / bordeaux rode chrysanten, distels en nog een aantal kleine steekbloempjes en takjes. De meningen ten aanzien van het gebruik van de verschillende bloemen en de combinatie ervan liep onder de cursisten nogal uiteen, maar dat hield de avond wel levendig.
In het midden van de krans hebben we nog een vogelnestje gemaakt.
 
De meesten vroegen om kippen/kuikens i.v.m. de Pasen, maar dit staat ook erg leuk. Niet zo zeer een stuk voor de Pasen, veel meer staat het symbool aan het voorjaar. Erg leuk geworden!
 

Geen opmerkingen: