vrijdag 2 juni 2023

1zu12 Messe in Rheda-Wiederbrück

Terwijl ik mijn blog schrijf denk ik nog steeds terug aan de beurs in Duitsland. Wat was het fijn om na 3 stille jaren weer af te mogen reizen. Ook onze bus, welke we net voor de Corona periode kochten, mocht nu eindelijk zijn rit richting Rheda in gaan zetten. 

Alleen al de gedachte dat we eindelijk weer mochten gaan, zorgde ervoor dat we er ook echt heel veel zin in hadden. Samen met Rob en onze zoon begonnen we op donderdagochtend 25 mei al vroeg met het inpakken van de bus, waardoor we na de koffie al rond half 12 konden gaan rijden.

De straat uit, de A4 op, bij het Prins Clausplein rechtsaf de A12 op en toen was het "immer geradeaus" tot aan Oberhausen. Natuurlijk hadden we door het vele vrachtverkeer en grote verkeerspleinen wel wat vertraging, maar toen ook in Oberhausen de draai naar de A2 richting Dortmund genomen was, konden we gewoon in een rustig tempo richting Bad Waldliesborn reizen.


Deze eerste dag was namelijk onze reisdag, dus we reden gelijk door naar ons hotel. Even heerlijk bij kunnen komen op ons balkon, maar het werd ook al snel tijd om naar het dorp te wandelen voor een hapje eten. Tegelijkertijd in een plaatselijke winkel nog wat drinken gehaald, want het zouden warme dagen worden en dan moeten we er echt op letten dat we op de beurs voldoende drinken.


De volgende dag zijn we rustig opgestart, lekker ontbeten en rond half 12 naar het A2 Forum vertrokken, waar de 1zu12 Messe gehouden werd. In alle rust, met de nodige gesprekjes met mede standhouders hebben we onze stand opgebouwd. Onze vrienden Jolinda en Hugo ondertussen volgend, want zij waren in verschillende files beland en zouden hierdoor pas na een autorit van 6,5 uur arriveren. Dit zou wel heel laat worden, dus hebben we met een aantal standhouders uit ons hotel een eetafspraak gemaakt en wandelend arriveerden we in het dorp voor een hapje eten. Voor Hugo en Jolinda namen we een pizza mee terug naar het hotel, want na die langs autorit hadden ze laat op de avond toch ook nog wel zin in een lekker warm hapje.



De zaterdag en zondag waren onze beursdagen. Ondanks de lange wachtrij kwam de beurs bij ons langzaam op gang, maar wat hebben we veel mensen aan de kraam gehad. Omdat ik hulp achter de kraam had van Rob, Jolinda en Hugo, was het goed te doen en hoefden klanten niet al te lang te wachten. De bakjes werden wel steeds leger, maar onder de tafel lag voldoende voorraad om ook de klanten - die later of de volgende dag kwamen - voldoende voorzien konden worden van hun gewenste artikelen. 






Ook was er de nodige belangstelling voor mijn 1zu12 Messe Special. Een werkstuk wat je tijdens de beurs even extra in het zonnetje wilt zetten. Bij mij was het dit jaar mijn Kaasboerderij.


De bedoeling was om deze in 2020 mee te nemen naar Rheda, maar omdat de beurs toen niet doorging vanwege Corona is die nooit tentoongesteld. Wel deden dat jaar veel klanten mee aan de online workshop tijdens de zomermaanden, maar in het echt was het project alleen nog maar bij mij thuis te zien geweest. De boerderij, welke gemaakt is in een wijnkistje, stond op een draaiplateau, waardoor zowel de voor als achterkant goed te zien waren.

In de avonduren zochten we de andere standhouders - die in ons dorp zaten - weer op en na een gezamenlijk hapje eten konden we nog even met elkaar bijkletsen op het terras en later op de avond in de lounge ruimte van het hotel.


Zondagmiddag om 16.00 uur was de beurs afgelopen. De luiken van de hal gingen open en we mochten alles weer inpakken. Met hulp gaat dit heel snel, maar ik wilde natuurlijk wel alles op de voorbestemde plek terug in de dozen en kisten hebben, want eenmaal thuis moet ik het natuurlijk wel weer gemakkelijk terug zien te vinden i.v.m. de webwinkel bestellingen. Maar ook dit verliep prima en mede door alle hulp waren we om 17.30 uur al ingepakt en klaar om richting hotel te rijden, want we zouden nog een nacht blijven voor we weer de rit naar huis zouden gaan maken.

's Avonds hebben we nog een hapje gegeven bij de plaatselijke Pizzeria en de volgende ochtend na het ontbijt toch maar weer in de bus gestapt om richting huis te rijden. Natuurlijk eerst even tanken, maar dit bleek later een miskoop te zijn, want de diesel in Duitsland was die dag duurder dan in Nederland. 

Twee verkeersongelukken en twee files later mochten we rond kwart voor 3 weer thuis aankomen. In alle rust de bus uitgepakt en sindsdien ben ik aan het nagenieten van alle belevenissen die we dit jaar weer tijdens de 1zu12 Messe hebben mogen beleven.

Rob, Jolinda en Hugo enorm bedankt voor jullie hulp en gezelligheid dit weekend.
Of we volgend jaar weer afreizen? 
Zeker weten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten