collage voorblad

collage voorblad

Volgers

Workshops ABC

vrijdag 2 september 2016

Nieuwe Minidoor Displays

Er is al een tijdje op miniatuurgebied weinig te vertellen, omdat er momenteel hard gewerkt wordt aan de nieuwe beurstafel. Ik heb hier vast al wel eerder over geschreven, maar ondertussen ga ik dus gewoon lekker door met uitmeten, zagen, lijmen en schroeven draaien. Her en der gelukkig wel geholpen door het elektrisch gereedschap, wat de klus toch wel iets gemakkelijker maakt.

De voorraad van het Onderhuisje wil ik zoveel mogelijk bij me hebben op de beurs, maar het moet natuurlijk ook zichtbaar zijn wat Minidoor- Workshops & Poppenhuisminiaturen allemaal verkoopt. Daarnaast worden de nodige kisten gemaakt voor een nog betere bescherming tijdens het vervoer, want er is niets vervelender dan net voor aanvang van een beurs met een omgeslagen bak te zitten, waar bijv. de hele voorraad groente en fruit van Fimo klei in zit.....of dat het glas of porselein gebroken is.

Ik heb een nieuwe hoekkast gemaakt met de hang artikelen en ook gelijk een display er in gemaakt voor het plaatsen van de blankhouten meubeltjes, zodat er boven op de planken van de display met houten bakken, weer meer ruimte is voor andere artikelen.


Voor de 156 verschillende kleuren Zijdelint heb ik ook een aparte display gemaakt, zodat de klant de kleurenschakering en verschillende breedtes goed kan zien, en de kleur op nr. kan uitkiezen, zodat het aan de meter of per klos van 10 meter gekocht kan worden. Op dit moment mis ik nog een paar kleuren, maar de nieuwe bestelling is onderweg (vanaf de andere kant van de wereld), dus ik hoop dat alle kleuren en breedtes op tijd voor het beursseizoen binnen is.


Ook heb ik een metalen rek laten maken door mijn a.s. schoonzoon, die o.a. lasser van beroep is. Dit rek kan aan het eind van de beursstand geplaatst worden en heeft als mogelijkheid dat er veel verschillende soorten (en kleuren) hoedenstro, band en lint opgehangen kan worden.
De beurstafel-oppervlakte is niet meer dan 0,08 m², maar tegelijkertijd heb ik hier veel artikelen dan in ondergebracht. Inmiddels ben ik al een aantal avondjes bezig geweest om het te vullen....


Nu moet ik nog aan de slag met 3 ladekasten voor de Onderhuisspulletjes, zoals het Borduurstramien, Venne-garen, breinaalden en opbergruimte voor de voorraad. Ik ben dus nog wel even bezig!

Als alles af is gaan de verschillende bakken en kisten in een nieuwe kleur grijs, wat een mooie neutrale achtergrond geeft.
Het is moeilijk om uit te leggen hoe het allemaal werkt, daarom is het voor u als lezer prettiger om af te wachten tot het beursseizoen weer begint en/of hier op een foto moment te wachten!

Ik ga nu maar weer gauw verder.

2 opmerkingen:

Krin zei

Krijgen we al een voorproefje aan foto's van de proefopstelling morgen.?

Thea van Hasselt zei

Dat weet ik nog niet hoor.
Op enkele dingen moeten komende week nog de puntjes op de I gezet worden, dus mogelijk dat ik jullie gewoon nog een weekje laat wachten!
Groet, Thea