collage voorblad

collage voorblad

Volgers

Workshops ABC

zaterdag 19 december 2015

De Kerststal

Thea's Adventskalender 2015


Bij een Kerstboom hoort ook een Kerststal.
Voor miniaturisten is het zo leuk, omdat je overal in de 1:1 wereld in de Kersttijd van die kleine stalletjes tegen kan komen.Zo bezocht ik een aantal jaren geleden het Stadsklooster van Den Haag. Hier was een broeder, welke Kerststalletjes spaarde van over de hele wereld. Hij had er inmiddels zo rond de 2500 , overal ingebouwd, op de trappen, van de wereldwinkel, maar ook van playmobiel, van groot naar klein. Dit was echt een middagje genieten.
Ik zal dit weekend eens kijken of ik nog foto's ervan heb.
__________________________________
Wist je trouwens dat wij als miniaturisten op o.a. beurzen op onze wenken bediend worden. Hier kom je namelijk vaak de stand van Ashtown tegen, welke naast Kerstbeelden ook allerlei andere bijpassende miniaturen bij zich hebben.
 
 
Toen ik Christien mailde dat ik deze Adventskalender aan het maken was en of er in een klein formaat een set Kerstbeelden verkrijgbaar was, kwam ze met dit voorbeeld.

 
Dit was nu precies wat ik zocht, dus vandaar dat jullie eerder deze week al met de Kist onder de Kerstboom aan de gang zijn geweest, want deze wordt vandaag namelijk omgebouwd tot Kerststal.

Kijk eens in de webwinkel van Ashtown naar de mini-Kerstgroepjes. Ze zijn al verkrijgbaar van 1,5 - 6 cm hoogte. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je misschien zelf nog wel een set Kerstbeeldjes in voorraad hebt liggen. Mocht je dit allemaal niet willen, dan is er natuurlijk ook nog de mogelijkheid om via Google Afbeeldingen te zoeken op "Bouwplaat Kerststal".

Ik ben nu al aan het genieten, laat de Kerst maar komen....


 
 
3 waarderingspunten

______________________________________

Kerstplaid

 


Vandaag gaan we helemaal onder in de hoek een Granny maken.
Geheel in het groen met het volgende patroon:


__________________________________________
© Thea's Adventskalender 2015 i.s.m. Ashtown

2 opmerkingen:

Arlette van Aartsen zei

Ah, wat wordt het toch gezellig!
Mijn achterstand begint echter wel flink op te lopen, want ik heb mijn boom nog niet kunnen pimpen. Hopelijk morgen eens een hele dag miniaturen!

Thea van Hasselt zei

Arlette, geen stress hoor, gewoon de dingetjes doen die je leuk vindt.
Je ziet vanzelf wel hoe ver je bent op 27 dec. En anders maak je het erna af!
Groet, Thea