collage voorblad

collage voorblad

Volgers

Workshops ABC

maandag 12 mei 2014

Vakantie Samos 2014

Het is al weer bijna een week geleden.....
 

Een weekje in de Griekse zon (en regen....!), andere omgeving, geen agenda, geen klok en gewoon lekker niets doen.
 
En ... ik heb er van genoten.
De cultuur, de mensen, de omgeving, heerlijk, nu weet ik weer wat ik al weer een aantal jaren gemist heb. We zaten in een all-inclusive hotel in het stadje Mykali en elke dag ging er een busje naar het havenstadje Pytagorion, waar we met elkaar de winkeltjes doorstruinden, en hierna met een heerlijk uitgerust gevoel neerplofte op ons terrasje aan de haven voor een heerlijke kop koffie.
 
Je zult begrijpen dat ik in die week wel wat leuke dingen heb kunnen vinden in de winkeltjes, niet alleen spullen die ik gekocht heb, maar ook gewoon nieuwe ideetjes voor mijn miniatuurwerk opgedaan.

 
 
Ook het contact met Grieken was erg leuk, het was een vakantie week voor het grote seizoen zou starten, dus de Grieken waren blij weer aan het werk te kunnen en hadden nog voldoende tijd en energie om hun verhalen te vertellen. Erg leuk!
 
Mijn wens was om met schelpjes thuis te kunnen komen, dit ging helaas niet helemaal zoals vooraf gepland, want het eiland heeft geen zand/schelpen, maar kiezels. Niet getreurd, dan zoek je toch gewoon een paar leuke kiezels als aandenken.
 
Het pakketje met strandminiaturen vond ik in een souvenirs winkeltje. De eigenaresse maakte duidelijk dat ze 10 pakketjes had besteld en er maar 1 geleverd had gekregen. En ze vond het daarom wel leuk dat ik deze uit haar winkeltje heb kunnen vissen.... Rob had nl. al aan haar verteld dat ik een webwinkel in miniaturen heb....
Eigenlijk wel jammer dat de andere 9 niet geleverd waren, want het is echt een item voor mijn webwinkel, en ik had hier toch veel mensen blij mee kunnen maken.
 
Ook vond ik een inbouw-speeldoosje met een muziekje van Zorba, de Griek. Deze ga ik inbouwen in mijn Griekse Vensterbankhuisje (zie foto onder!)
Ik wist overigens dat in Nederland deze muziekdoosjes ook voor €6,50 te koop zijn, maar de Griekse versie heb ik in Nederland niet kunnen vinden, dus ben ik weer een bofkont dat ik deze tijdens mijn vakantie vond.
 
Tijdens de vakantie nog geprobeerd om een workshoppakketje Geranium te maken, maar de zeewind blies de bloempjes van mijn balkon af, dus na 1 bloem ben ik hier maar mee gestopt.
Het ligbed aan het zwembad (uit de wind) was aantrekkelijker!
 
En nu ik weer lekker uitgerust ben, hoop ik weer wat meer miniatuurwerk op te kunnen pakken.
 

5 opmerkingen:

Jolinda Koek zei

Jammer dat we elkaar steeds misliepen, haha....

Heerlijk zo'n weekje niks doen en vooral niets hoeven.
Dat stransetje is wel heel leuk, erg jammer dat er niet meer van waren.

Nog 9 weken werken en dan.. zomervakantie!!

Thea van Hasselt zei

Maar Jolinda ik heb van die miniatuurtjes er overal 2 van.... Delen?

En voor over 8 wkn staat de port al klaar, en een fles Samoswijn!

Thea

Irna Rijk de Jager zei

Wat een leuke foto's, en een leuke vakantie. Ik krijg er bijna heimwee van.

Jolinda Koek zei

Ja is goed Thea, leuk voor bij mijn strandhuisje

Helma zei

Ik zie nu pas je blog over Samos, ziet er erg mooi uit zeg en wat een leuke dingen heb je gescoord!

Groetjes Helma