collage voorblad

collage voorblad

Volgers

Workshops ABC

vrijdag 22 maart 2013

Servies van mijn ouders

Op mijn moeders verjaardag vertelde ik mijn zus Helma dat ik aan Anja Knoop wilde vragen om een miniatuur-servies te willen maken van het servies van mijn ouders. Het staat al jaren in de kast en vanwege het gouden randje en beschilderingen kan het niet in de vaatwasser, dus minder handig in gebruik, maar wel een aandenken van formaat.

Mijn moeder heeft het servies van mijn vader als trouwcadeau gekregen, nu 57 jaar geleden! Ik wil het graag in mijn kostschool terug laten komen.

Ik had al eens eerder bij Anja Knoop geinformeerd, omdat de Kostschool een 8 pers. servies moet hebben, en de meeste serviezen natuurlijk maar voor 4, hooguit 6 personen gemaakt zijn. Voor Anja geen probleem zei ze.

Toen Helma van mijn idee hoorde vond ze het zo leuk, dat ze me vertelde zelf dan ook wel een versie ervan te willen hebben. Dan niet voor 8 personen, maar voor 6 personen, zowel een diner-servies als ontbijt-servies.

Samen zijn we op de verjaardag van mijn moeder vervolgens het hele servies uit de kast gaan halen en stuk voor stuk alle serviesonderdelen op de foto gezet. Wat wel heel grappig was, waren de kleine detail verschillen, die ons in al die jaren niet eerder opgevallen waren (zelfs niet bij mijn ouders).

Voorafgaand aan de beurs in Rijswijk gevraagd of Anja dit voor ons wilde maken. Dit laat ze even over aan de hand van de foto van een bord van het servies, die ik haar ga toesturen, maar ik denk dat we er vast wel uit gaan komen. Zij moet natuurlijk kunnen beoordelen of ze het patroon kan overzetten op het miniatuur-servies.

Ik heb een collage gemaakt van alle foto's die Helma en ik samen gemaakt hebben van het servies en deze wil ik even laten zien!

4 opmerkingen:

Jolinda Koek zei

Wat een leuk servies en wat een leuk idee!
Mooi dat het servies zo weer terug komt in mini.

Helma zei

ja een prachtig servies...als we hier van aten dacht ik altijd aan die mooie bloemen in de natuur....een feest om van te eten!

Groetjes Helma

Minimax-ww zei

Een servies om van te kwijlen, kan me voorstellen dat je die in je kostschool wilt hebben.

groetjes willy

Thea zei

Wat een mooi servies is dat zeg.
Ik ben heel benieuwd naar het resultaat dat Anja Knoop jullie gaat geven.
Zal niet verkeerd zijn.

Groetjes Thea