collage voorblad

collage voorblad

Volgers

Workshops ABC

zondag 3 maart 2013

Een laat verjaardagscadeautje...

Afgelopen donderdag op de verjaardag van mijn moeder werd ik verrast met een verlaat verjaardagscadeautje. Mijn zus Helma kwam aan met een mooi paars doosje, cellofaantje en strik erom! Voor mijn moeder dacht ik, maar ze zette het voor mijn neus neer!

Mijn eerste reactie was, wat heeft ze nu voor me?
Helemaal niet bedacht dat ik nog een cadeautje van haar tegoed had. Ze had me begin december vertelt dat mijn verjaardagscadeautje niet op tijd af kon zijn, maar dat ik het met Kerst zou krijgen. Maar omdat ze ziek was heb ik haar met de Kerst niet gezien, en heb eigenlijk toen ook niet meer aan het cadeautje gedacht.

Dus toen ze me meldde dat ik zelf maar even moest kijken wat de OLMC verjaardagsswap zou worden en wat ik als verjaardagscadeautje wilde hebben, ging er bij mij weer een belletje rinkelen.

Nieuwsgierig ben ik het doosje open gaan maken. Boven in het doosje lagen een paar  romantische herinneringsdoosjes.

Heel erg leuk en fijntjes gemaakt en meteen gaf ik al aan dat dit echt heel mooi in de Kostschool uit zou komen. De keus voor bij de Franse lerares of bij de directrice heb ik nog niet gemaakt, dat bekijk ik later wel.

Maar er was nog meer!...

Iets dieper in het doosje, waar een wit vloeipapiertje om heen zat, vond ik een cadeautje verpakt in cadeaupapier.  Hier kwam een sleutelhanger uit met een Afrikaanse trommel.

Helma vertelde hierbij dat ze dit via haar vriendin Ria gekocht had. Ria heeft een bedrijfje in het bakken van appeltaarten, welke ze verkoopt voor een kinderproject in Kenia. Dus in dit geval betekent dit dat de trommel ook echt in Kenia gemaakt is. Je kunt bijna geen beter cadeautje bedenken voor Nkosazana, het Afrikaanse meisje van de Kostschool.

Het gaatje wat in de trommel is ontstaan ivm de schroefdraad van de sleutelhanger zal makkelijk afgedicht kunnen worden met een bijpassende trommelstok.

Maar dit was nog niet alles. Helma gaf aan dat er nog meer in het doosje zat, dus ik weer het doosje ingedoken, wit vloeipapier er uit gehaald.... en ja, toen was ik toch wel een beetje van de kaart....

Onder in het doosje pronkte er 3 geborduurde kussentjes.
Alle 3 in lavendel kleur, waarbij één patroontje mij heel erg bekend voor kwam, omdat ik in het fotoalbum van de OLMC in 2012 al had aangegeven  dat ik het kussentje voor Corine haar verjaardag zo bijzonder mooi had gevonden. En nu lagen er drie stuks voor mij! en voor mijn Franse lerares in haar lavendelkleurige kamer! En de kleuren komen ook nog precies overeen met het vloerkleed, welke ik aan het knopen ben voor deze kamer!

En bij zo iets moois... Ja Helma je schrijft in je eigen blog dat ik ontroerd was, maar dat traantje moest echt even weggepinkt worden hoor! Kan er niets aan doen! Het is zo mooi gemaakt!

Terwijl ik dit schrijf, terwijl de kussentjes, trommel en romantische doosjes naast mij liggen, zit ik nog na te genieten.

Heel, heel, heel erg bedankt zus!

Dit is echt een super mooi cadeau!

En het maakt niet uit of het nu voor de OLMC verj.swap of als verjaardagcadeau bedoeld was, je hebt me echt vreselijk verrast en verwend!

2 opmerkingen:

Nella zei


Het hele verhaal ontroerd mij ook! Pracht zus heb je!die pracht kadootjes voor jou gemaakt heeft!

Ineke zei

Echt geweldig Thea! Ik kan mij voorstellen dat je ontroerd was, de cadeautjes zijn echt prachtig!