collage voorblad

collage voorblad

Volgers

Workshops ABC

zaterdag 22 december 2012

Kerstsfeer

Van de week weer even tijd gehad om een paar avonden achter elkaar in mijn hobbykamer nieuwe dingen te maken.
Ik begon bij het opruimen. Ik vond een klein restlapje en deze heb ik omgetoverd tot onderstaande Quilt (90 x 70 mm). Ik was al vaker met een quiltje begonnen, maar dit is echt de eerste die ook af is.
Jullie kennen mij niet zo goed, maar dat het al af is, is voor mij een grote prestatie. Ik heb altijd veel ideeën, maar het moet ook afgemaakt worden natuurlijk. Van de overgebleven 3 kleine lapjes stof, die ik niet meer in de quilt kon verwerken, heb ik de bijpassende Honingpot gemaakt. Ik ben trots op het resultaat.

 
Zondag was Jolinda nog bij me op visitie ivm mijn verjaardag. Gelukkig hadden we allebei zin om even iets kleins te knutselen.
We hebben de Online Workshop van 16 dec van het PPH forum gemaakt. Een krantenkistje, welke voor heel veel doeleinden gebruikt kan worden....
Ik heb één van mijn kistjes later nog bekleed met een kerstservet!

 
Ik weet nog niet wat ik in het kistje ga leggen, iemand een suggestie?
 
De schouw had ik nog staan. Voor de online Adventsswapkalender van het PPH-forum was het de bedoeling dat ik voor zaterdag 22 dec een workshopje zou schrijven. Ik heb gekozen voor een kerstsok, de 2 voorbeelden hangen al aan de schouw op cadeautjes te wachten. Nu moet die Kerstman nog komen! Van 3 verschillende lintjes de vlecht gemaakt ter decoratie langs de schouw.
 
 
Terwijl je zo aan het knutselen bent trek je nogal eens kastjes en laadjes open. Ook ik dus! Zie ik mijn 40 jaar oude poppenhuispopje nog in de la liggen, en wilde er ook gelijk wat nieuwe kleertjes voor maken. Een heuse pyjama, van 2 verschillende stofjes. Nu moet ze nog een paar gebreide slofjes hebben (rose) en een knuffeltje in de hand.
 
Als alle spulletjes van afgelopen week nu bij elkaar gezet worden, dan komt de volgende foto eruit!
 
 
Het begin van een nieuwe kijkkast is geboren!
 
 


Geen opmerkingen: