collage voorblad

collage voorblad

Volgers

Workshops ABC

woensdag 3 november 2010

DHN Show Arnhem - okt 2010

Afgelopen zondag had ik met mijn zus Helma afgesproken naar de beurs in Arnhem te gaan. Na een lange autorit kwam ik rond half 11 aan. Voor mijn gevoel leek het op de parkeerplaats rustiger dan andere jaren, maar dit vond ik niet erg, want dan heb je iets meer ruimte om de kraampjes goed te bekijken.
Na een kwartiertje kwam Helma aan, eerst samen even aan de koffie met appeltaart (dank je Helma) en daarna de beurs op. Weer hele andere dingetjes gezien dan op de beurs in Rijswijk. Vooral de stands van Reina Mab en een aantal Italiaanse miniaturisten kon ik erg waarderen. Het zag er allemaal zo mooi uit.
Ik heb weer een heerlijke dag genoten. Rond 16.00 uur gingen we terug naar huis, met een paar leuke spulletjes, maar vooral weer vol nieuwe ideeën.
 
 
Het kastje is uit een prive-collectie van iemand die zijn spulletjes aan het opruimen was. De tafel met 2 banken was een showmodel, dus deze kon ik ook goedkoop krijgen. Beide meubeltjes zullen een mooie plek krijgen in mijn Huis ter Veen, welke ik binnenkort voor mijn verjaardag krijg. Dit gaat een privé kostschool worden, vandaar dat ik ook het ruiten lapje heb gekocht. Dit lapje is voor de plooirokjes van het uniform.
Het rozenlapje is om de stoelen in de directrice kamer te bekleden. Samen met mijn zus dun chenille gekocht, zij was hier hier al een tijdje naar op zoek en het was zo fijn, dat ik vroeg of het goed was het samen te delen. Daar stond Cora van Cora's Cottage dan 5 meter chenille uit de knoop te halen en in 2 stukken te verdelen.
Het rose lint gekocht om fotolijstjes mee te maken en het stukje leer voor het maken van paardentuig in de Paardenstal. Een stukje gaas gekocht, dit is altijd wel ergens voor te gebruiken en natuurlijk het gratis workshopje van Sylvia Lutje Boudel. Als laatste, maar moeilijk op de foto te zien, 2 zakjes gouden kroontjes om kerstballen mee te maken.
Ik wilde eigenlijk ook nog een geisha-popje van Hellen van Dorsten kopen als bewoonster van de nieuwe kostschool, maar dit voor nu even uitgesteld. Eerst wil ik de buitenkant van het poppenhuis gaan maken, en als je teveel spulletjes in huis hebt om het te vullen is mijn ervaring dat het minder leuke werk blijft liggen...

Geen opmerkingen: