vrijdag 7 juni 2024

Zomer projecten

Met nog 2 beurzen voor de zomerstop ga ik dit jaar - net als vorig jaar - geen zomerproject maken.

Vooral het neerzetten van mijn eigen miniatuurlijn met Thea's Decorations zorgt ervoor dat ik nu veel tijd besteed aan het maken van mijn eigen miniaturen.
Daarnaast speelt mee dat er Inmiddels ook al zoveel DHZ projecten in omloop zijn, dat het voor mij een steeds grotere klus en uitdaging wordt om weer met een origineel en (voor mij) tijdrovend project in thema uit te kunnen rollen.
Ik had wel ideeën voor dit jaar, en misschien kom ik halverwege de zomer nog met iets nieuws, dus houdt mijn pagina en blog in de gaten.

We kunnen wel terug kijken op de 5 mooie Zomerprojecten van 2018 - 2022.
https://www.minidoor.nl/c-6009751/zomerprojecten-dhz-pakketjes/


Vogelhuisjes

Ik ben lid van de Online Workshopgroep van het Actieve PPH forum.

Een mond vol, maar het komt er op neer dat er maandelijks door een van de leden een workshop gegeven wordt. Dit jaar hebben ze gekozen voor een thema: Tuinhuisje

Nu heb ik zelf al de nodige ervaring in het verleden met jaarprojecten via Thea's Miniatuurgroep (2019 - 2021), en omdat ik vooral de drijfveer hier achter moest zijn, ben ik hier na 3 jaar mee gestopt. Een jaarproject vind ik niets meer en ook heb ik eigenlijk niets met een tuinhuisje. Het wordt dan weer zo'n project erbij, terwijl er nog zoveel onafgemaakte projecten in de kast staan. 

Zo bedacht ik dat ik misschien wel een aantal workshops kan verwerken in mijn eigen Tuin & Veranda project van de Internationale Kostschool. Dus ik maak elke maand een selectie of ik mee kan doen, of in hoeverre ik hier met het geven van een eigen draai iets kan maken voor mijn eigen project. Zo maakte ik de afgelopen periode al een paar krukjes, een oppottafel en een wasbak met tuinslang. 

Deze maand stond er een vogelhuisje op het programma. Deze past niet in mijn tuin en veranda project en ook was ik er in 2013 en de hier opvolgende 3 jaar al mee bezig geweest in de webwinkel. In die periode heb ik veel pakketjes gemaakt van emmers, vogelhuisjes, mos kussens, zonnebloemen, open haard kasten, hondenhokken, en diverse soorten gereedschap en bezems.

Om toch even een korte terugblik te doen naar dit project, ben ik even de oude doos ingedoken op zoek naar een foto uit dit tijd! Op het moment dat ik de DHZ pakketjes uit de verkoop heb gehaald, heb ik er een tafereeltje van gemaakt. Deze staat nog steeds bij ons in de hal.