woensdag 28 juni 2017

Vakantie Thailand: Parels vissen

 
 
 
 

Tijdens de vakantie in Thailand hebben we een extra excursie gehad tijdens onze doorreis tussen het eiland Krabi en Phuket. Met de hele groep deden we een Parelvisserij aan.
 
Een leuk bezoek om te zien hoe Parels gekweekt worden, de man die ons rondleidde sprak alleen erg slecht Engels, waardoor alles door hem "same, same..." genoemd werd. Ons stopwoordje in de groep voor de laatste dagen tijdens de vakantie....
______________________________________________________________

De oesterschelpen worden met een bepaalde bacterie bewerkt, worden dan terug in zee geplaatst, in één van de vele vakken die op de foto te zien zijn.

De bacterie zorgt er voor dat de parel groeit. Tot aan het moment van de oogst is het voor de parelvisser niet te zien wat voor parel er groeit in de oesterschelp. Het personeel was daarom ook erg benieuwd hoe de parel eruit zag toen voor ons 1 oesterschelp geopend werd... Deze bleek dus waardeloos te zijn... Balen voor hun!

 
 
In de verschillende netten zaten verschillende soorten vis: grote, kleine, tropische, kwallen etc. om de versheid en PH waarde van het water te kunnen blijven meten, want als deze goed was, dan konden de parels het beste groeien.

 
 
 
Waarom dit uitstapje.... Natuurlijk omdat de fabriek, die de parels verwerkt tot juwelen, hoopt dat je ze komt kopen, want na het buitentripje werden we rondgeleid in de showroom, vol met mooie juwelen met verschillende afmetingen en kleuren parels. Deze onderneming is denk ik van mening dat we hier in Nederland allemaal schatrijk zijn, want er werd veel geld voor gevraagd.


Toch kon ik het niet laten om een ketting mee te nemen. Van elke parel kun je een heel mooi parfumflesje maken. Ik ga eens rustig wat ideetjes uitwerken de komende periode. Het resultaat zal ik nog wel laten zien. Mocht je ook belangstelling voor een parel hebben, ik kan er wel een paar missen, dus je mag ze van me kopen!

1 opmerking:

Irna Rijk de Jager zei

Leuke foto's, en een interessant verhaal, weet ik daar gelijk ook weer iets meer van. Groetjes Irna.