collage voorblad

collage voorblad

Volgers

Workshops ABC

zondag 4 juli 2010

Poppenfestival op Paleis het Loo

   
 
Gisteren samen met mijn jarige zus een gezellige dag naar de Poppententoonstelling geweest op Paleis het Loo. We gingen eerst de beurs op. Er was genoeg te zien. De poppen vonden we allemaal erg mooi en hebben ook nog wel herkenbare spulletjes uit het verleden gezien. Maar we kwamen natuurlijk vooral voor het neuzen tussen de verschillende miniaturen.
Na de lunch zijn we naar de poppententoonstelling geweest. Ook deze was leuk om te zien, vooral de verschillende klederdrachtpoppen vond ik mooi gemaakt.
 
I.v.m. de warmte hebben we het bezoek aan de rest van het museum en de tuin overgeslagen. Er zijn nog voldoende mogelijkheden om in de toekomst deze nog eens te bekijken. We zijn beide opgegroeid in Apeldoorn en hierdoor al langer bekend met wat het museum en de tuin te bieden heeft.
 
      
 
 
Bij mijn zus in de tuin nog wat gedronken en bij de eerste regendruppels weer op weg gegaan richting Den Haag. Ik vond het een geslaagde dag! Natuurlijk heb ik nog wat spulletjes gekocht, niet teveel, want in de kasten thuis ligt nog meer dan genoeg om te verwerken.
 
Ik heb een lapje gekocht met roosjes, een lintje waar ik paaskleedjes van ga maken, een kikkerkoning voor een volgend sprookjesproject, trapspijlen voor mijn trap in het 1:48 dwergenhuisje (sneeuwwitje), scharnieren voor de paardenstal en breinaalden en klosje garen voor een lappendeken in de 1:24 boerderij.
 
Ik kon het gisteravond niet laten, dus ben alvast begonnen met de lappendeken op de pen te zetten. Het wordt mijn eerste miniatuurbreiwerk. Wat een gepriegel is het zeg. Ik vind haken toch wel iets gemakkelijker, maar we zetten door.....!

Geen opmerkingen: