collage voorblad

collage voorblad

Babymandje


Benodigdheden:
karton 1 mm, lapjes stof of hoedenstro
kraal 6 of 8 mm, wit flanel of katoen 4x4 cm, gemelleerd garen
ijzerdraad max 5 cm, zilverkleurige kraal
badstof 4x6 cm, max 10 cm zijdelint
1-3 scrapbook figuurtjes, bijv. een babyflesje, speen of beertje
tissuepapier
schaar, ijzertang, buigtang, Tacky Glue
Werkbeschrijving:

Mandje:
Teken en knip 2 patroondelen uit het karton. Een reepje van 6 x 2 cm en een rondje met een ø 2 cm. Leg de patroondelen op de stof. Knip met een zoom langs het patroon de stof af. Knip bij het rondje (bodem) om de cm kort in, zodat het lapje stof mooier op het karton uit komt.
Vouw het rechthoekige stukje karton (met stof beplakt) om de ronde vorm heen, zodat er een mandje ontstaat. Plak de uiteinden en bodem goed aan elkaar vast.
Evt. kun je de stof ook vervangen door een leuke kleur Hoedenstro.

Spookje:
Neem het stukje flanel of wit katoen en werk de zoom af met Tacky Glue. Leg op de lijmrand langs alle 4 de zijden een stukje gemêleerd naaigaren en maak in de hoeken een kruislingse beweging. Goed laten drogen.


Neem de kraal en leg deze in het midden van het lapje. Trek het lapje strak over de kraal. Met de rest van gemêleerd naaigaren onder de kraal omwikkelen en vastzetten met een knoop.Rammelaar:
Neem het ijzerdraad en zilverkleurige kraal.
Buig het ijzerdraad en zonodig het scoubidoo-touwtje in de bijgeleverde vorm. Knip bovenin het ijzerdraad op maat.
Klem de zilverkleurige kraal tussen de twee uiteinden in.


Handdoekje:
Neem het zachte witte of blauwe lapje, vouw deze in 3-en met de zachte kant naar buiten toe. Rol (met de naad aan de binnenzijde het lapje op en wikkel hier het lintje omheen. Zet vast met een tipje Tacky Glue.
Mandje vullen:
Vul het mandje met wat stukjes tissuepapier, zodat de spulletjes iets hoger komen te liggen. Doe de handdoek in het mandje en zet hiervoor (half buiten het mandje) het spookje neer. Waar nodig even een tipje lijm zetten om het vast te laten zitten. Zet de scrapbookfiguurtjes voor de handdoek in het mandje. In een open gaatje tussen de verschillende onderdelen van het mandje, kan de rammelaar gestoken worden.

Geen opmerkingen: