zondag 30 maart 2014

Beatrice Potter - Speelgoed

Afgelopen week heb ik wat speelgoed gemaakt met als thema Beatrice Potter.

Ik weet er eigenlijk weinig over te vertellen, het is vooral leuk om naar te kijken.


En... na 15 april verkrijgbaar in mijn webwinkel: http://www.minidoor.nl/c-2253369/thea-039-s-decorations/



Blokpuzzel


Kralenspiraal


Stapelringen
Blokkendoos




woensdag 26 maart 2014

Werktas met foto-albums

Een half jaartje terug was het 40 jarig - dienstjubileum van mijn collega Dick.

Wat een lange tijd, maar al rekenend kan ik dit ook halen als ik bij dezelfde werkgever blijf. Nog maar even niet aan denken. Eerst de 25 jaar maar laten passeren....

Als team haalden we geld op en samen met het cadeau van de afdeling  heeft hij een leuke reischeque gekregen. Op de dag zelf wilden we nog wat doen, maar de ideeën onder te teamleden bleven op dat moment uit. Wel heb ik mijn fototoestel meegenomen en van alle bezoekers van de receptie en tijdens het etentje 's avonds foto's genomen.

Toen kwam er vakantie.... feestdagen ...... reorganisatie ....... andere werkzaamheden....... en had ik even geen tijd en inspiratie om naar die foto's te kijken om dit op de een of andere manier in een leuk vat te gieten. Tot 2 weekjes terug. Ik kreeg weer wat meer rust in mijn hoofd en wilde nu eerst voor mijn collega wat gaan maken.

De keus is gevallen op het maken van een tas, waarin ik de SD kaart met de foto's van de receptie  kon doen. Om de SD kaart zit een grote envelop. Daarnaast wilde ik nog een aantal attributen toevoegen in de tas, waardoor het een goed gevulde werktas zou worden.

 
De volgende miniaturen heb ik gemaakt:
  • Foto's van de receptie bewerkt naar kleiner aantal pixels, kopiëren, bewerken in een PowerPoint presentatie. Deze weer op schaal verkleind naar 1:12. Van de miniatuur presentatie een boekje gemaakt.
  • Op internet gezocht naar oude ansichtkaarten van Psychiatrisch Ziekenhuis Bloemendaal - Loosduinen en foto's van de nieuwere werklocaties in de stad, waar mijn collega ook werkzaam was geweest. Deze allemaal gekopieerd, verkleind naar 1:12 en ook hier een boekje van gemaakt, en deze vervolgens met patina oud gemaakt. Tijdens het droogproces het boekje weer een beetje uit elkaar getrokken, waardoor de oudheid van het boekje extra benadrukt werd. 
  • In mijn eigen voorraad een stukje suède en een patroontje gezocht voor het maken van een tas.
  • Boekje gemaakt van mijn eerder gemaakte printjes van het boek "Beknopte handleiding bij de Diagnostische Criteria van de DSM-IV-TR". 
  • Tot slot nog 2 potloodjes gemaakt van een cocktailprikker. 
 
Langzaam groeide het projectje verder, welke gisteravond afgerond kon worden.
Vanmorgen tijdens onze wekelijkse teamvergadering 5 minuten tijd gevraagd om het cadeautje te geven en even kort met elkaar naar de bijbehorende PowerPoint Presentatie met foto's te kijken.


 
Mijn collega was blij verrast en vond het cadeau erg mooi!
Leuk om met het uitoefenen van je hobby iemand anders blij te maken met een blijvende herinnering.

 

zondag 23 maart 2014

Cadeautje in Paasstijl

Bij mijn laatste bestelling uit Thailand kreeg ik dit leuke setje mee gestuurd. Helemaal in Paassfeer. Ik vind vooral de chocoladerepen voor op de foto erg leuk, ze zijn voorzien met plaatjes van Forever Friends, Hello Kitty en Peter Rabbit.

Even een bloemetje op tafel

Gemaakt in maart 2009


maandag 17 maart 2014

Van alles en nog wat

Wat kun je hier opschrijven als je allemaal met kleine projectjes bezig bent.
Soms is het zo klein, dan weer voor mijn eigen hobby, dan weer voor de webwinkel, dat het net niet de moeite lijkt om in de pen te klimmen.
Maar juist de afgelopen 2 weken heb ik heel veel aan mini kunnen doen.

Eerst de beurs in Rijswijk, alles voorbereiden, na afloop alles weer tellen, te laat bezorgde artikelen toevoegen in de webwinkel. Nieuwe bestellingen afhandelen. Het kasboek bijwerken. Spullen weer in de kast opbergen...

en ja... die is het meest tijdrovend, want wat zie ik veel en wat loop ik over van nieuwe ideeën. Juist als ik met de voorraad bezig ben komen de meest leuke variaties voorbij om het net weer even anders te gaan doen.

En dan natuurlijk mijn eigen miniatuurdingetjes,
Van de week mijn kerststal maar eens opgeruimd. De kerstmarkt en kerstwinkel staan nog even, want de vitrine kast op de overloop boven heeft een nieuw project gekregen, namelijk de caravan, waar ik al eerder over schreef. Nu dus weer even opruimen om mijn Kerstprojectjes ook weer veilig achter glas weg te zetten als ze niet in de woonkamer staan.
Ik vind het nog iets te vroeg voor mijn Paasei, die komt over 2 weken weer uit de kast.

Gisteren heb ik via Skype met Thea van de OLMC zitten kletsen over wat mogelijkheden voor worskhopjes etc. Hele leuke dingen ook weer uitgekomen en ook langzaam hiermee aan de slag gegaan. Het moet nog even geheim blijven, maar ik ben dus wel lekker bezig.

Vandaag de administratie van de webwinkel maar eens aangepakt, want het 1e kwartaal van het jaar is alweer bijna voorbij en ik zit hard na te denken om een verdeling in mijn beursstand te maken voor als ik op een beurs een kleinere kraam benut, dan de nu benodige 6 meter.

En tussendoor liggen er 10 Xylofoontjes op me te wachten, welke met koperfolie en hout gemaakt worden. Dus na een kopje thee en een boterham ga ik maar weer eens lekker knutselen.

dinsdag 11 maart 2014

Beurs Rijswijk - maart 2014

Het is al weer even geleden dat ik op het blog iets geschreven heb.
De afgelopen periode ben ik erg druk geweest met de voorbereidingen voor de Poppenhuis en Miniaturenbeurs in Rijswijk. Voorraden bijgewerkt, maar ook nog een bestaand workshoppakketje in een nieuw jasje gestoken en een nieuw pakketje samengesteld: de lapjes molen voor in de naaikamer. Gevuld met Tilda lapjes. Leuk om zo tussendoor nog even te maken.



Vrijdagmiddag de beurstafel opgebouwd, zaterdagochtend ingericht. Jolinda kwam ook nog met haar nieuwe spulletjes aan, dus deze kregen voor 10 uur ook allemaal nog een plekje en toen kon de beurs beginnen. Een gezellige, en voor ons best wel een  redelijk drukke beurs. Veel mensen ontmoet (teveel om hier allemaal op te noemen), maar Christel maakte een mooie foto van ons drietjes.
Daphne staat alleen niet op de foto, wel jammer, want ook zij heeft veel werk verzet.


De Berenklokjes actie van Helma was ook een succes, regelmatig kwamen er mensen voorbij die er over hadden gelezen op Helma's blog of in mijn webwinkel en wilden ook graag een berenklokje kopen, waarvan de opbrengst volledig ten gunste komt van de stichting GBYH.
Tijdens het afgelopen weekend heeft de actie bij mij aan de kraam € 40 euro opgebracht, maar er zijn nog tot 4 april klokjes te bestellen. Lees hier meer over op de site van Helena's Miniaturen.


Op de wat rustige momenten kon ik zelf ook even de beurs over en wat aankopen doen.

Via Marktplaats had ik eerder in de week een Greenleaf Caravan gezien bij Pamela van Pamela's Creatieve Ideeën, dus deze ging ik zaterdag halen. Een plaatje, de binnen- en buitenkant al afgewerkt en ook al voorzien van een keukentje. Deze zal er denk ik wel inblijven, de gootsteen is zelfs voorzien van mozaïek steentjes. Hoe de caravan verder ingericht gaat worden weet ik nog niet.


 
Op de zondag nog even naar het nieuwe verfrolletje wezen kijken. Wat lekker klein, heerlijk om in de hoekjes en gaatjes te kunnen komen. En voor de webwinkel nog een aantal artikelen gehaald, die weer als ondersteuning van een artikel in mijn webwinkel kunnen dienen.
 
 
Thuis gekomen alles weer in de gang gezet, en nu gaat langzaam na het tellen van de voorraad de ene na de andere bak de kast weer in. Op naar de volgende beurs.