vrijdag 31 mei 2013

Workshop PPH forum: Ledikant met matras maken

Afgelopen 2 avonden gaf Emma een workshop op het PPH forum. Samen gingen we een bed maken.

Helaas moest ik de eerste avond overslaan ivm overwerk, maar vanavond heb ik meegedaan aan het 2e deel. De ombouw van het bed was gisteren al aan de orde geweest. Vandaag zouden we met elkaar het matras maken.

Zo gezegd, zo gedaan!

Emma had duidelijke foto's en een goede werkbeschrijving, dus het liep allemaal lekker vlot door. Met een klein clubje vanavond zitten werken en nadat de workshop ten einde was, kon ik het matras in de woonkamer nog voorzien van putjes.

De werkbeschrijving gaf aan dat er in de putjes van het matras french knoopjes gemaakt konden worden. Dit even geprobeerd, maar ik vond het te grof worden. Tevens werd er op het voorbeeld bunca garen aan de zijkant geplakt (zowel boven als onder). Ik vond dit overbodig, want door de zelfkant van een laken tegen de rand aan te plakken is het een mooi, eenvoudig onderwerp geworden.

Zo snel mogelijk nu met het bed aan de gang, dan kan de directrice ook haar rust nemen!

zondag 26 mei 2013

Overzetten website Internationale Kostschool

De afgelopen dagen ben ik bezig geweest met het overzetten van mijn website

http://thea65.jouwweb.nl 

naar

http://kostschool.blogspot.com


Dit is mijn aparte blog welke speciaal gaat over de inrichting van mijn Internationale Kostschool. De oude website vond ik niet lekker werken als ik gegevens moest bewerken, en ook maakt het de koppeling met mijn eigen blogspot account gemakkelijker.

Daarnaast heb ik in een vrij korte tijd ook diverse gasten uit het buitenland op deze site mogen ontmoeten, en met de jouwweb account kon ik geen Google Translate installeren. Dat gaat nu gemakkelijker.

Ik hoop dat de overgang tot succes gaat leiden en ik houd jullie natuurlijk op de hoogte van de belevenissen in en om de kostschool!



woensdag 22 mei 2013

Een fruitig momentje in deze regenachtige tijden!





Fruitkraam in Glazen Appel


Als je naar buiten kijkt wordt je er niet echt vrolijk van. De bloesems aan mijn fruitbomen zijn volledig verwaterd en ook de zomerbloeiers staan er wat verzopen bij! Jammer om dit te moeten aanzien, maar we blijven hopen op mooier weer. Het voorjaar is nog niet voorbij!

Om de moed er een beetje in te houden een oud miniatuurtje (2009 / 2010) voor de dag gehaald om weer even ervan te genieten. Helma had al eens gezegd om nog een leibordje met prijzen erbij te zetten. De komende dagen zou dit mogelijk een leuk karweitje kunnen zijn!

dinsdag 21 mei 2013

Beurs Antwerpen

Zondag samen met Rob naar Antwerpen geweest. We hadden afgesproken met Jolinda, Hugo en Lucas om samen de Antwerpse Poppenhuisbeurs te gaan bezoeken, maar daarnaast was het natuurlijk ook erg gezellig om elkaar weer eens te zien en bij te kletsen. Na een rondje beurs zijn we lekker langs de Schelde in het park gaan zitten. We hadden drinken en broodjes bij ons en het zonnetje straalde ons toe. Wat wil je nog meer op 1e Pinksterdag! Hierna konden we het niet laten om toch nog even terug naar de beurs te gaan om de laatste inkopen te doen.


Op de beurs bij Atelier Een op Twaalf de 4 jaar-getijden huisjes bekeken,


met veel bekenden even een praatje gemaakt, rustig alle kramen eens langs gelopen, demonstratie van machines gevraagd, maar ook nog een paar spulletjes gekocht. Een lapje bij de Ooievaar uit De Lier, 2 Schotse ruit lapjes bij Tineke van het Behouden Huis en Jolinda en ik vonden nog verschillende gekantkloste antieke kleedjes en kantjes, dus hier een aantal van gekocht. Ik verwacht dat deze kleedjes wel een plekje gaan krijgen in mijn Kostschool!


In alle opzichten een geslaagd dagje!



maandag 13 mei 2013

Sieradenkistje

Tijdens de laatste knutselavond bij Willy & Willem ben ik aan dit kistje begonnen. Het idee is naar eigen ontwerp. Het hout wat ik gebruikt heb, is voornamelijk Lindehout. Op de bodem van de laadjes heb ik dun afvalhout gebruikt.

Met hulp van Willem heb ik de maten bepaald en Willem heeft de plankjes voor me op maat gezaagd. Hierna moest er gelijmd en veel geschuurd worden. De avond was hierdoor snel voorbij.

In eerste instantie was ik van 3 laadjes uitgegaan, maar op advies van Jenny heb ik later er toch een andere variant op bedacht. De derde la zit nu als bovenste vak vast in het kistje verwerkt. De scharnier van de deksel heb ik met een stukje lakenstof gemaakt.

Met mijn beits-kleurenstaal, die ik vorig weekend gemaakt had, geprobeerd de kleur te vinden die het dichtste bij de kleur van de meubels in de slaapkamer van de directrice komt. De kleur is donker eiken geworden en ik heb het er met 2 lagen opgezet. Het stofje (uit een Katwijks Quiltwinkeltje) in de laadjes gemaakt en op de binnenkant van de deksel deze met een zijden lintje van 2 mm afgezet.

De 2 gouden knopjes op de onderste 2 laadjes gezet (gaatje geboord en pin vastgelijmd voor meer stevigheid). Ik wilde eerst nog een spiegeltje in de deksel maken, maar het doosje kon dan niet goed meer dicht, dus dit heb ik achterwege gelaten. En tot slot nog een paar sieraden gemaakt.

 
 


Het sieradenkistje ga ik ook als workshop uitschrijven, binnenkort dus in mijn webwinkel als workshoppakketje leverbaar. Mocht je het pakketje alvast willen reserveren, laat het me even weten!

zaterdag 11 mei 2013

Perzisch Tapijt - deel 5

Mijn borduurwerkje van de 10e van de maand heeft weer een tijdje stil gelegen hoor. Ik moest natuurlijk overnieuw beginnen en de tip van Helma  om het werk op te spannen zorgde ervoor dat ik eerst op zoek moest naar mijn borduurring.

Maar ik ben weer een stukje verder.... En ik moet zeggen, nu ik iets van herkenning in het borduurwerkje begin te zien (het wordt iets) is dit misschien voor de komende periode wel de "drive" om het wat vaker op te pakken.

Hier mijn foto van vorige maand en de vorderingen van deze maand!

 

vrijdag 10 mei 2013

KvdM mei 2013 - Wijnfles

Ik wil elke maand wel mee doen aan de knutsel, maar de tijd ontbreekt me er aan om mijn ideeën uit te werken. Niet helemaal wetend of ik nu op het goede spoor zit, ga ik toch deze wijnfles indienen als knutsel van de maand! Ik had m begin van het jaar gemaakt en toen al even voorbij laten komen in het Grieks Vensterbankhuisje, maar dan nu nog maar even op herhaling.

Ik heb de onderste punt van een balpen gebruikt, dit is de hals van de fles. Daarnaast mocht ik nog 3 materialen gebruiken:

een houten kraal voor de bolle onderkant van de fles
het draad, waarmee ik een mandje gevlochten heb om de kraal heen
een stukje kurk om de fles af te sluiten

Ja, en toen had ik ook nog een etiketje.....
Mag die zo?



Schilderij


 
In navolging van ons heerlijke vaartochtje gisteren op de Eendracht met onze zoon, die van een 5 daagse zeilreis terugkwam, vandaag een schilderij ter herinnering gemaakt.

Nu ik een foto met Macro-stand heb gemaakt ben ik toch nog niet tevreden over de kleur van de lijst. Ik had de goudkleurige verf voor het lakken bewerkt met donkere beits, maar dit heeft onvoldoende gepakt zie ik. Morgen nog maar een beetje patina smeren (... en een andere foto erbij plaatsen....)
Het schilderij krijgt t.z.t. een mooi plekje ergens in de Internationale Kostschool.

maandag 6 mei 2013

Voorjaar in de tuin, nu minder miniaturen helaas!

De laatste 14 dagen heb ik minder berichten geplaatst. Naast drukke werkzaamheden op het werk vooral ook veel bezig geweest in de tuin. Deze wilde ik toch wel graag weer netjes hebben nu het zonnetje elke dag er door heen komt en ook voor mooie blauwe luchten zorgt.

Samen met echtgenoot, zoon, dochter en onder toeziend oog van Flapoor, ons konijn, hebben we troep geruimd, grof vuil stort bezocht, lekker gewinkeld bij de Intratuin en weer leuke nieuwe spulletjes en plantjes gekocht! Maar het mooste is toch wel als de plantjes van vorig jaar gewoon weer uitkomen en in bloei staan, zie vooral mijn bloesembomen, prachtig!


Maar door al deze bezigheden minder aan het miniaturen geweest, ik heb wel een paar projectjes op tafel liggen, ik laat jullie even mee kijken.



 Deze ornamentjes en fotolijstje heb ik van zelfdrogende boetseerklei gemaakt, binnenkort ook op voorraad in mijn webwinkel leverbaar. Ook erg leuk om te maken en wat een mooie details zitten er in verwerkt he!

Met Koningsdag nog even een uurtje tijd gevonden om de vrijmarkt in de wijk te bezoeken, met een kleine hoeveelheid aan spulletjes als buit teruggekeerd. Ik vond diverse kraaltjes en een houten ezel voor op mijn beurstafel, altijd handig.

Tijdens één van mijn sporadische knutselavonden heb ik onderstaande theedoeken van "Weleda" en 2 mandjes in elkaar kunnen zetten. Het ene mandje is van henneptouw gemaakt, de andere is van pitriet, smal maatje....


En tijdens onze knutselavonden bij Willy en Willem kom ik er toch steeds weer achter dat mijn voorraad beits niet optimaal is. Vorig jaar 43 potjes verf kunnen kopen, maar met beits kwam ik tot nu toe niet verder tot 3 soorten (en ook nog 2 op terpentine basis, jakkie). Daarom afgelopen weekend mijn voorraad uitgebreid om op deze manier een paar mooie meubelstukken in elkaar te kunnen zetten. Voor het beste resultaat even een middagje op een zijspoor gezeten. Ik heb namelijk een stalenkaart gemaakt (1:1 hoor), al zou een 1:12 of 1:24 variant misschien ook wel leuk zijn.


Er liggen gelukkig nog een paar projectjes, maar die zijn weer voor het volgende verslag!